Succesvol kerstkoken hangt vooral af van je planningsvaardigheden: wat moet wanneer worden opgewarmd, is er voldoende ruimte in de oven, of kun je de kerstbijgerechten misschien beter in de airfryer bereiden?
Heb je op die laatste vraag volmondig ‘ja’ geantwoord? Dan hebben we 9 kerstbijgerechten voor je die perfect in de airfryer te bereiden zijn—en misschien zelfs beter dan in de oven. Spruitjes worden heerlijk knapperig, broccoli krijgt een prachtige goudgroene kleur, en aardappeltjes tover je in slechts 10 minuten om tot supercrispy piepers.
Kerstbijgerechten uit de airfryer: 9 recepten
Een terugkerende salade want dit is comfortfood dat alles heeft: véél smaak, structuur én vitaminen. Bordje op schoot en koppie in de lentezon!
naar receptDe kracht van paddenstoelen! Dit is een vega-variatie op het klassieke saucijzenbroodje, nu met een Italiaanse touch.
naar receptDeze spruitjes uit de oven met macadamia-kruim hebben een heerlijk crunchy laagje. Dat komt door de noten die gebruikt worden.
naar receptEen supercombi: zacht-zoete, geroosterde pastinaak met frisse bessenvinaigrette. Witte groenten zijn lekker én mooi, want ze matchen extra goed bij kerstrood en -groen. Ideaal dus voor feestelijke bijgerechten.* Gedroogde lavendel koop je online of bij sommige drogisten of theewinkels.
naar receptSteek de houtskool aan voor onze geweldige vega bbq. Zelfs de grootste vleeseter gaat om voor onze ‘shoarmaspies’. Buiten koken is heel fijn, maar alles kan eventueel ook binnen in de grillpan.
naar receptSpruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond of voor het kerstdiner: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.
naar receptJe krijgt meer diepgang in een dressing door verschillende soorten olie te gebruiken. Als je een andere notenolie hebt, gebruik die gerust.
naar receptBloemkool wordt in de airfryer al ontiegelijk krokant, geef je hem dan ook nog een cornflakes-jas, dan heb je een snack die kraakt tussen je tanden. Echt heel goed.
naar receptExtra supertip: als je aardappels kookt in water met baksoda en/of bakpoeder krijgen ze een ruwere buitenkant, waardoor ze extra goudbruin en krokant worden, maar wel lekker fluffy van binnen. Of ga voor deze geroosterde aardappels – zonder kaas, mét bacon en verse kruiden: waanzinnig krokante aardappels.
naar receptPsst wist je dat je oliebollen ook in de airfryer kunt oppiepen? Hier ons perfecte recept








