Succesvol kerstkoken hangt vooral af van je planningsvaardigheden: wat moet wanneer worden opgewarmd, is er voldoende ruimte in de oven, of kun je de kerstbijgerechten misschien beter in de airfryer bereiden?
Heb je op die laatste vraag volmondig ‘ja’ geantwoord? Dan hebben we 5 kerstbijgerechten voor je die perfect in de airfryer te bereiden zijn—en misschien zelfs beter dan in de oven. Spruitjes worden heerlijk knapperig, broccoli krijgt een prachtige goudgroene kleur, en aardappeltjes tover je in slechts 10 minuten om tot supercrispy piepers.
Kerstbijgerechten uit de airfryer: 5 recepten
geroosterde pastinaak met bessenvinaigrette
Een supercombi: zacht-zoete, geroosterde pastinaak met frisse bessenvinaigrette. Witte groenten zijn lekker én mooi, want ze matchen extra goed bij kerstrood en -groen. Ideaal dus voor feestelijke bijgerechten.* Gedroogde lavendel koop je online of bij sommige drogisten of theewinkels.
naar recept
gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk
Spruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond of voor het kerstdiner: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.
naar recept
geroosterde broccolisalade met saffraanvinaigrette
Je krijgt meer diepgang in een dressing door verschillende soorten olie te gebruiken. Als je een andere notenolie hebt, gebruik die gerust.
naar recept
crispy bloemkool met miso-mayonaise
Bloemkool wordt in de airfryer al ontiegelijk krokant, geef je hem dan ook nog een cornflakes-jas, dan heb je een snack die kraakt tussen je tanden. Echt heel goed.
naar recept
geroosterde aardappels met roquefort
Extra supertip: als je aardappels kookt in water met baksoda en/of bakpoeder krijgen ze een ruwere buitenkant, waardoor ze extra goudbruin en krokant worden, maar wel lekker fluffy van binnen. Of ga voor deze geroosterde aardappels – zonder kaas, mét bacon en verse kruiden: waanzinnig krokante aardappels.
naar recept
Psst wist je dat je oliebollen ook in de airfryer kunt oppiepen? Hier ons perfecte recept