Maak net als Janneke Philippi een grote pan mosselen met pittige chili-limoenmayonaise. Lekker pittig door de rode curry, maar ook romig door de kokosmelk. Roep je familie maar snel aan tafel, want de pannen zullen in no-time leeg zijn!
Dit recept voor bouillabaisse is een aanrader!
mosselen op z’n thais
hoofdgerecht (4 personen)
sap en rasp van 1 (bio)limoen
1 ei
1 tl mosterd
250 ml zonnebloemolie, op kamertemperatuur
5 el Thaise zoete chilisaus
3 el olie
1 struik paksoi, in repen
2 gele paprika’s, in reepjes
2 stengels citroengras, gekneusd
1 bosje koriander, stelen en blad apart, grof gesneden,
3 el Thaise rode currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
4 kg mosselen, panklaar en gecontroleerd
ook nodig: staafmixer, 2 grote (mossel)pannen
Doe voor de mayo het limoensap en -rasp met het ei, de mosterd en olie in een smalle hoge maatbeker. Zet de staafmixer erin, zet hem aan en trek de staafmixer heel langzaam omhoog. Zo krijg je snel en makkelijk een mooie lobbige mayonaise. Schep de chilisaus erdoor. Verhit de olie in 2 ruime (mossel)pannen. Verdeel alles in 2 porties. Verdeel de paksoi, paprika, het citroengras en de korianderstelen over de 2 pannen en bak 4 min. Verdeel de currypasta erover en bak nog 1 min. mee. Verdeel de kokosmelk over de pannen.
Verdeel de mosselen over de groenten. Kook de mosselen met de deksels op de pannen ± 8 min. of tot alle schelpen openstaan. Schud de mosselen een paar keer om, zodat de bovenste meer naar beneden komen te liggen en alles gelijkmatig gaar wordt. Verdeel de mosselen over 4 eenpersoons (mossel)pannetjes of grote kommen. Schep de groenten met de mosselsoep erover en bestrooi met het korianderblad. Serveer met de chili-limoenmayonaise.
Bereiden ± 30 min.
FOTOGRAFIE, STYLING EN BEREIDING STUDIO PHILIPPI