gezouten truffelreep met amarene kersen en karamelnoten

Zout en chocolade blijft een magische combinatie! Wij geven je deze gezouten truffelreep met amarene kersen & karamelnoten. 

Probeer ook eens deze chocoladetaartjes met karamelfudge!

gezouten truffelreep met amarene kersen en karamelnoten

nagerecht (6 personen)

175 ml slagroom
150 g pure chocolade, grof gehakt
25 g roomboter met zeezout
1-2 tl delicious. gerookt zeezout
6 el amarenen-kersen* in siroop
100 g suiker
50 g hazelnoten
ook nodig: kleine rechthoekige vorm van 10-20 cm*, strak met vershoudfolie bekleed

VOORBEREIDEN
kan 2 dagen van tevoren

Stap 1
Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook aan. Draai het vuur laag en voeg de chocolade toe. Laat de chocolade in de warme room smelten.

Stap 2
Roer de boter erdoor en laat eveneens smelten. Laat de chocoladeroom tot kamertemperatuur afkoelen. Roer regelmatig.

Stap 3
Schenk de chocoladeroom in de vorm. Bestrooi met 1-2 theelepels van het zeezout, net wat je lekker vindt en zet minstens 4 uur in de koelkast om stevig te worden.

Stap 4
Smelt intussen in een pan met dikke bodem de suiker met 2 el water. Draai het vuur iets hoger en laat de suiker tot karamel goudbruin kleuren. Neem van het vuur, stop het karamelproces door de bodem van de pan heel kort in koud water te houden. Haal dan direct de hazelnoten met een vork door de karamel. Leg ze op snijplank bekleed met een vel bakpapier en laat afkoelen en hard worden. Hak de noten grof. Bewaar alles goed afgedekt tot gebruik.

BEREIDEN
begin 10 min. van tevoren

Stap 1
Stort de truffelchocolade voorzichtig en snijd met een nat mes in 6 mooie repen. Leg op elk mooi dessertbord een truffelreep. Verdeel de amarenen kersen met wat van de siroop erover. Bestrooi met de karamelnoten.

* Een passend bakje maak je gemakkelijk van bijv. een schoon plastic bakje van de afhaal. Evt. zet je er nog een schotje in van een passend op maat geknipt stukje karton. Zo krijg je precies de goede dikte van de romige chocolade.

Meer weten over Amarena Fabbri.

Voorbereiden ± 25 min. / opstijven ± 4 uur / bereiden 10 min.

TIP: De truffelreep kun je prima 1-2 dagen van tevoren maken en goed afgedekt met vershoudfolie op een koele plek of in de koelkast bewaren.

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING EN BEREIDING STUDIO PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

gezouten truffelreep-delicious