chocoladetaartje met caramelfudge

Dit chocoladetaartje met caramelfudge is een favoriet op de redactie. Extra handig: je maakt er meteen 24! De combinatie chocolade-caramel is sowieso een klassieker en is er zo eentje waar het nooit mis kan gaan!

chocoladetaartjes caramel fudge

minigebakjes | 24 stuks

250 g biscuitjes met stukjes chocolade (bijv. chocolate-chipkoekjes)
140 g ongezouten boter
60 g bruine basterdsuiker
200 g pure chocolade
200 g creme fraiche
1 (liefst biologische) limoen, schil geraspt, sap geperst
1/2 pot So!Go caramel fudge

Bekleed een mini-muffinvorm met plasticfolie. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine. Smelt 90 g boter, voeg toe aan de koekkruimels en meng goed tot een stevig deegje. Verdeel de helft over de 12 muffinholtes en druk aan tot mooie bodempjes met opstaande wandjes. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Smelt ondertussen de chocolade met de rest van de boter en bruine suiker samen au bain marie. Haal de kom met het chocolademengsel van het waterbad en roer er de creme fraiche, limoenschil en 11/2 el limoensap doorheen. Schenk de helft van het mengsel in de vormpjes en laat afkoelen. Neem uit de vormpjes en maak zo nog een tweede lading. Schep op elk een theelepel caramel fudge en serveer met espresso.

Bereiden ± 25 min./ opstijven ± 2 x 30 min.