Niks in je schoen gekregen vannacht? Maak dan zelf je culi-cadeau! Met onze makkelijke recepten maak je snel originele culinaire cadeaus. Voor in een schoen of onder de kerstboom. Pureren, inpakken, strik erom, klaar!
Houd onze site in de gaten en kies uiteindelijk je lievelingsrecept, of maak ze lekker allemaal voor een hele collectie zelfgemaakte cadeaus.
olijventapenade
bijgerecht | ± 250 ml
225 g ontpitte kalamataolijven
4 ansjovisfilets, uitgelekt
1 teen knoflook, fijngesneden
1½ el kappertjes, afgespoeld
2½ el extra vergine olijfolie
2 tl citroensap
Pureer de olijven, ansjovis, knoflook en kappertjes grof in een keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait geleidelijk 2 el van de olijfolie toe, zodat je een dikke, gladde pasta krijgt.
Doe de tapenade in een kom. Roer er het citroensap en wat zout en peper door. Doe de tapenade over in twee gesteriliseerde potjes van 125 ml inhoud, Schenk de rest van de olie erover. Bewaar in de koelkast.
Bereiden ± 15 min.
FOTOGRAFIE STURLA BAKKEN PRODUCTIE MAAIKE KOORMAN, MURIËL SCHRIJN