amandelbroodijs met peer

amandelbroodijs met peer

Kerstdessert gezocht? Kerstdessert gevonden!

geroosterd amandel-brood ijs met peer

nagerecht | 4 personen

100 g boule beurre of stevig witbrood, zonder korst, grof gemalen
50 g geschaafde amandelen, verkruimeld
40 g lichtbruine basterdsuiker + 3 el
2 el olijfolie
500 g vanille ijs
100 ml slagroom
1/5 tl nootmuskaat
3 el boter
2 rijpe peren, geschild, gehalveerd, klokhuis verwijderd

 Voorbereiden (minimaal 1 dag van tevoren)

Verwarm de oven voor op 180° C. Schep op een bakplaat met bakpapier de broodkruimels,amandelen, basterdsuiker en olie door elkaar. Plaats de bakplaat in het midden van de oven rooster 10 min. schep om en rooster in nog 5 min. goudbruin en krokant. Laat het afkoelen.

Doe het ijs in een kom en laat het iets zacht worden. Schep de geroosterde kruimels door het ijs.Laat het opnieuw in de vriezer hard worden.

Verhit de boter in een koekenpan, voeg de peer toe. Bak de peer op middelmatig hoog vuur. Voeg na ± 5 min. de resterende suiker toe. Schep de peren regelmatig om en bak nog ± 15 min tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep de peren in een bakje dek het af en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Bereiden (minimaal ½ dag van tevoren)

Klop slagroom met nootmuskaat en 1 eetlepel suiker half stijf. Verwarm de peren in eenkoekenpan, verdeel over 4 diepe borden. Schep een bol ijs in ieder bord. Schep de room er naast en serveer direct.

Voorbereiden 15 min. / bereiden 20 min.

RECEPTUUR YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FEDINANDUS BEREIDING EKE MARIËN PRODUCTIE MURIËL SCHRIJN