aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, lente, zomer |
frans |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, lente, zomer |
frans |
Maak deze sumaktournedos met avocado-wortelsalade als je doordeweeks lekker snel klaar wilt zijn in de keuken. Gril het vlees 3 à 4 min. per kant en laat het even onder aluminiumfolie rusten. In de tussentijd maak je de salade en de dressing. Binnen 25 min. zit je aan tafel! Nog zo'n lekker-snel-klaar recept met rundvlees?
kooktijd25 minutes minutes
totale tijd25 minutes minutes
ingrediënten
- 4 x 180 g tournedos of biefstuk
- 60 ml olijfolie
- 1 el sumak* + extra voor bestrooien
- 1 el geraspte gemberwortel
- 1 teen knoflook geperst
- 95 g Griekse yoghurt
- 2 grote wortels geraspt
- 40 g grote rozijnen
- 80 g pijnboompitten geroosterd
- 1 grote avocado in plakken
- ½ bosje koriander blaadjes geplukt
- ½ bosje munt blaadjes geplukt
instructies
-
Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de tournedos met 1 el olie en bestrooi met 1 el sumak. Bestrooi met zout en peper en gril ze 3-4 min. aan elke kant voor medium-rare, of langer of korter naar wens. Laat de tournedos, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.
-
Maak de dressing: meng in een kom de gember, knoflook, yoghurt en de overige 2 el olie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de overige ingrediënten voor de salade in een kom. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de extra sumak. Serveer de salade bij de tournedos.
Voedingswaarde:
calorieën: 650kcal
|
eiwit: 49g
|
vet: 43g
|
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
* Sumak is een poeder van de gedroogde zuurbes, dat gebruikt wordt als zure smaakmaker in veel Midden-Oosterse gerechten. Te koop bij winkels met mediterrane en Midden-Oosterse producten, sommige supermarkten of online.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!