De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Tips voor butterscotchsaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

delicious. lezer Harm Hendriks: ‘De butterscotchsaus bij de appelcake (p. 94 mei delicious., red.) lijkt ons heerlijk. Waar past de saus nog meer bij, en hoe kunnen we de saus het beste bewaren?’

delicious. redactie: ‘De romige karamelachtige butterscotchsaus is inderdaad verrukkelijk, en is bovendien prima te bewaren. Schenk de nog vloeibare saus in een bakje en laat de saus afkoelen. Tijdens het afkoelen wordt de saus hard. Je kunt de saus nu afgedekt in de koelkast bewaren. Butterscotchsaus is ook heerlijk bij chocolade- en mokkataarten, over roomijs, wentelteefjes (moederdag!) en – wellicht heel verrassend – voor het karameliseren van groenten als witlof, bospeen en ook asperges. Bak of smoor hiervoor de groenten beetgaar. Schep er een lepel afgekoelde, harde butterscotchsaus door en laat de saus smelten en iets inkoken tot deze aan de groenten ‘hangt’. Veel succes met deze veelzijdige Engelse klassieker!’