Op zoek naar lekkere recepten voor de feestdagen? Hou dan ook onze Instagrampagina in de gaten. Hier delen we de komende weken talloze gerechten. En scroll af en toe ook terug, want misschien vind je dan jouw droomdessert of -hoofdgerecht.
Onderstaande recepten werden bijvoorbeeld afgelopen maand massaal geliked, maar doen het ook goed met de feestdagen. Van een indrukwekkende tiramisu tot heerlijk draadjesvlees.
Meer inspiratie? Van hapjes tot winterpie en fantastische ijstaarten… met de homemade gerechten uit dit extra dikke feestnummer van delicious.magazine, beleef jij een sprookjeskerst. Bovendien krijg je heel veel stylingtips & menusuggesties. Alles voor een delicious.kerst! Bestel het nummer hier!
5. Italiaans draadjesvlees met saffraanrisotto
Italiaans draadjesvlees is een echte klassieker. Met je ogen dicht is het, mede dankzij die geuren, net alsof je in een Italiaanse trattoria zit.
Je laat het vlees langzaam sudderen in een saus van tomaten, wijn, ui, knoflook en kruiden. Daardoor wordt het vlees uiteindelijk zo ontzettend mals.
En de saus? Die is zo rijk en smaakvol dat je daar bijna niks anders meer bij hoeft te serveren. Maar goed, wie is er ooit slechter geworden van een verfijnde saffraanrisotto?
4. Hazelnoot tiramisu
Zeg nu zelf: één keer opscheppen van zo’n Italiaanse toet met laagjes romige mousse en boozy koekjes kan bijna niet. Deze hazelnoot tiramisu is hét (kerst)dessert voor liefhebbers van tiramisu die toch verrast willen worden.
Klassiek, maar nét even anders. Hier wil je wel een gaatje voor vrijhouden. Voor de koekjes kun je Italiaanse koekjes gebruiken (savoiardi, zie ook ons recept op de website) of lange vingers.
3. Chili con carne met gehaktballetjes
De combi gehakt, bier & bonen blijft favoriet, zeker met chipotle, kaas en zure room! Deze chili con carne wordt nóg lekkerder met gehaktballetjes en rokerige gemengde groenten.
Aan jou de keuze of je de tortillachips zelf maakt of kant en klaar koopt. Dit gerecht kun je trouwens prima een dag van tevoren maken. Handig, als je kookt voor een grote groep.
2. Pittige chorizo-gehaktballetjes in tomatenragú
Rollen maar! De oerhollandse gehaktbal krijgt een upgrade in deze chorizo-versie met tomatensaus. Daar maak je indruk mee, maar wel zonder moeite: de oven doet het zware werk voor je!
Nog relaxter koken? Maak de balletjes en de ragù van tevoren. Dan hoef je ze alleen nog maar te gratineren onder de grill voor je diner.
1. Rouleaux met blauwe bessen
Is het al kerst? Deze rouleaux met blauwe bessen, zachte cake en macarons is een waar spektakel voor op tafel.
Dus doe jezelf een plezier en maak deze showstopper alvast als ’test’. Voor een verjaardag, het afzwemmen van je nichtje of gewoon een grijze dag die een oppepper kan gebruiken. Dit dessert is geschikt voor íeder feestje.
Lees ook: trend: alles in het wafelijzer – deze verrassende dingen maak je met het apparaat