trend: alles in het wafelijzer – deze verrassende dingen maak je met het apparaat

Van hartig tot zoet. Er komt ineens van alles uit het wafelijzer. Dit zijn de gekste, maar ook lekkerste trends die we voorbij zien komen.

De foodtrend is na absurdistische TikTok-filmpjes nu ook overgewaaid naar de gewone keukens. Je traditionele wafelijzer krijgt opeens een heel nieuw doel en staat niet langer weg te stoffen in een keukenkastje.

Haal je wafelijzer maar uit je keukenkastje!

Een van de eerste dingen die we uit de wafelijzer zagen komen was de croissant. Niet zo gek natuurlijk, aangezien de croissant tegenwoordig in zo’n beetje elke vorm en kleur voorbijkomt. Door croissantdeeg in het wafelijzer te bakken, ontstaat een knapperige buitenkant met een zachte, boterachtige binnenkant.

Lees ook: ja écht! Je kunt een ei koken in de airfryer – zo doe je dat

Maar we zien wel meer ‘gekke’ dingen uit wafelijzers komen. Denk aan het bakken van browniedeeg in het wafelijzer, waardoor je knapperige, chocoladeachtige browniewafels krijgt. Of wat dacht je van het experimenteren met pannenkoekbeslag in het wafelijzer?

Het resultaat is een pannenkoek met een knapperige textuur aan de buitenkant en een zachte binnenkant, perfect te combineren met siropen en fruittoppings.

Ook voor hartige snacks

Maar er komen ook hartige gerechten uit de wafelijzer die helemaal niks te maken hebben met deeg. Sommige mensen vullen ‘m namelijk ook met sushirijst. Ja, je leest het goed, sushirijst in een wafelijzer.

Door de rijst lichtjes aan te drukken, ontstaan er kleine, knapperige rijstwafels. Deze wafels worden gebruikt als basis voor verse vis, groenten en sauzen. Eigenlijk een soort krokante sushi dus.

Het lijkt erop dat de mogelijkheden met wafelijzers eindeloos zijn.

Toch liever gewone wafels? Dit is hét favoriete recept van Rugter bakt

croissant uit wafelijzer