De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

tomatentaart met dragonroom en oude geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | frans | vegetarisch
Je hebt echt niet veel nodig om een verrassend gerecht op tafel te zetten. Neem nou deze heerlijke tomatentaart met oude geitenkaas, die maak je met slechts 5 ingrediënten! Easy.
Nog meer hartige taarten proberen? Maak deze taart met pesto en courgettesalade! 
kooktijd20 minuten
oven30 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 200 g crème fraîche
  • 2 takjes dragon, blad fijngesneden + extra voor erover
  • 75 g oude geitenkaas, geraspt
  • 700 g gemengde tomaten uit de voorraadkast
  • 1 teentje knoflook

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg 6 deegplakjes in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier. Laat de randen iets overlappen zodat 1 grote deeglap ontstaat. Snijd van de laatste deegplakjes 10 repen en leg ze als rand op de zijkanten.
  • Doe de crème fraîche met de dragon en de geitenkaas in een kom. Pers de knoflook erboven uit, schep alles goed door de room en breng op smaak met zout en peper. Schep de dragonroom op de deegbodem en strijk met de achterkant van de lepel uit.
  • Snijd grote tomaten in plakjes en halveer de kerstomaatjes. Leg ze op de room, de kleintjes met de snijkant naar boven. Bestrooi de tomaten met zout en peper naar smaak.
  • Bak de tomatentaart in de voorverwarmde oven op de onderste richel in 25-30 min. goudbruin en gaar. Garneer met nog wat dragonblaadjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
tomatentaart-delicious