slim: zo zorg je ervoor dat witvis niet uit elkaar valt in de pan

Soms kan je na het bakken de vis bij elkaar schrapen in de pan. Vooral magere witvis valt bij het bakken sneller uit elkaar. Niet met deze hack!

Bestrooi de vis voor het bakken rondom met zout en laat ± 10 min. staan. Het zout onttrekt water uit de vis en zo wordt de vis steviger en blijft hij heel tijdens het bakken.

Spoel de vis na het zouten even af en dep goed droog. Vette vis als zalm en makreel kun je iets langer zouten, magere vis als kabeljauw wordt door lang zouten juist taai en droog.

Meer weten over vis bakken? Lees ook dit artikel

Recepten met gebakken vis

aardappelgalette, vis met beurre noisette en witlofsalade
Oerhollandse ingrediënten maar een onalledaagse smaakcombinatie.
naar recept
vis valt uit elkaar aardappelgalette met vis beurre noisette
knolselderij-pastinaakpuree met roodbaars & dragonboter
Groente van de koude grond zijn in de winter favoriet! Kool als rode en witte kool, savooie- kool, boerenkool, cavolo nero, broccoli: we lusten het allemaal. Ook maken we ruimte voor winterwortel, knolselderij, pastinaak, pompoen en bietjes.
Deze puree met roodbaars geef je een extra hartige smaak door met de sjalot en dragon nog 75 g chorizo- of pancettablokjes mee te bakken.
naar recept
knolselderij pastinaak roodbaars dragonboter
roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto
Dit zalige risotto-gerecht van Janneke Philippi valt onder de categorie: easy en zó vol van smaak. Janneke: ‘Extra feestelijk: deze risotto maak ik ook graag met gegrilde coquilles of grote garnalen in plaats van roodbaars.’
naar recept
roodbaarshaasje met romige saffraanzeekraalrisotto - delicious
vis valt uit elkaar aardappelgalette met vis beurre noisette