kruidensalade met gepocheerd ei

Goed, goed. Eke heeft ons inmiddels goed en wel geleerd een ei te pocheren. Of heb je zijn technische blog gemist? En die pocheerskills komen dit weekend heel goed van pas, want in deze easy kruidensalade eist het eitje alle aandacht op.

kruidensalade met gepocheerd ei

voorgerecht | 4 personen v

75 g gemengde sla (mesclun)
paar takjes kervel
paar takjes dragon
paar takjes bladpeterselie
10 stengels bieslook
100 ml extra vierge olijfolie
1 kleine rode ui, fijngesneden
200 ml witte wijn (riesling)
paar druppels citroensap
4 superverse eieren

Was de sla en de kruiden in ruim water en draai goed droog in een slacentrifuge.

Pluk de blaadjes van de kervel, dragon en bladpeterselie en snijd de bieslook in stukjes van 3 cm. Verdeel de sla en de kruiden in een kom. Verhit 1 el van de olijfolie in een steelpan en fruit de rode ui een paar minuten aan op matig vuur. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Laat de wijn inkoken tot er nog maar een paar eetlepels van over zijn. Neem de pan van het vuur, schenk de rest van de olie erbij en voeg een klein beetje citroensap naar smaak toe. De dressing moet friszuur zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de salade over de borden. Pocheer de eieren met de slimme tips van Eke. Schep de eieren met een schuimspaan uit het water en laat goed uitdruppelen. Leg de eieren tegen de salade aan. Lepel de dressing er omheen. Bestrooi met zout en peper.

Bereiden ± 20 min.

gepocheerd eitje | delicious