Zo maak je de perfecte pannenkoek (+ de lekkerste pannenkoeken recepten)

Mmm… pannenkoeken maken! Jong en oud houdt ervan. En met onze tips & tricks maak je altijd de perfecte pannenkoek. Trek gekregen? We geven je ook een aantal heerlijke pannenkoeken recepten.

Probeer ook eens deze hartige pannenkoeken

Zo maak je de perfecte pannenkoek

De allerbeste pannenkoeken bak je in een gietijzeren pan met dikke bodem. Smelt liever tijdens het bakken geen boter in de pan, maar meng een beetje olie of gesmolten boter door je beslag. Tijdens het bakken wordt het vet zo gelijkmatig over de pannenkoek verdeeld, dit voorkomt aanbranden.

En last but not least… heb geduld. Wacht tot de randjes van de pannenkoek loslaten van de pan en de onderkant mooi kleurt en keer dan pas om.

Tip: zorg dat de pan heet genoeg is

De eerste pannenkoek mislukt vaak omdat de pan nog niet heet genoeg is. Zet voor je begint met bakken de pan op het vuur en laat ‘m goed heet worden. Zorg dat hij ook tijdens het bakken heet blijft.

Doe de test: laat een paar druppels water in de pan vallen, als ze dansen is je pan heet genoeg bakklaar. Verdampen de druppels alleen, laat ’m dan nog even op het vuur staan en herhaal de test nog eens.

5 x pannenkoeken recepten

Op zoek naar iets nieuws? We hebben ook recepten voor hartige pannenkoeken en natuurlijk de trend du moment: Japanse okonomiyaki!

Productie: Minta Nicolai, Bas Robben, Trudelies Schouten, Merijn Tol 

pannenkoek