Langer vers, meer smaak & no waste: dit zijn de voordelen van vacumeren

Vers en gezond eten en zo min mogelijk verspillen: iedereen wil het. Helaas lukt dat niet altijd. Herkenbaar? Omdat eten weggooien geen optie meer is anno 2021, is de ErgoMixx Fresh ideaal. Deze staafmixer tover je namelijk in no time om tot een vacuümapparaat. Hoe cool is dat?

Vacumeren

Vacumeren betekent kortweg zuurstof minimaliseren en versheid maximaliseren. Ideaal voor thuiskoks die bewuster willen omgaan met eten, maar ook meals willen preppen, hun kookkunst verbeteren met sneller marineren en sous-vide koken. Zo blijven smaak en vitaminen optimaal behouden, ga je voor no waste en heb je altijd iets in de vriezer voor later gebruik.

Sous-vide

Sous-vide is Frans voor ‘onder vacuüm’. Steaks blijven sappig, visfilet wordt nóg malser, verse groenten en fruit blijven knapperig en mooi van kleur! Je ingrediënten worden vacuüm op de laagst mogelijke temperatuur in een waterbad gekookt. Je doet het eten eerst in de speciale, bijgeleverde herbruikbare vacumeerzakken en haalt de lucht eruit met de vacuümpomp die je in een handomdraai aan de staafmixer zet. Daarna gaar je het op een constante temperatuur – zo blijven alle natuurlijke voedingsstoffen en smaken optimaal behouden – waarna je het alleen nog maar hoeft te verfijnen en serveren. Dé manier om het beste uit je eten te halen. Zo kun je ook maaltijden vooruit plannen door ze eerder voor te bereiden en in de koelkast in de bijgeleverde vacuümbewaardozen klaar te leggen voor een later moment.

delicious. dook de testkeuken in om de ErgoMixx eigenhandig te testen en pasten de vacuümtool toe aan dit gerecht met prei. Probeer het zelf ook en ga aan de slag met deze sous-vide prei met dragonmayonaise en krieltjes.

sous-vide prei met krieltjes - delicious

Marineren

Marineren is een klassieke manier om smaak toe te voegen en malsheid te krijgen. Nieuw is marineren onder vacuüm dat een stuk sneller gaat. Je maakt een marinade, verwisselt de mixervoet van de staafmixer voor de vacuümpomp en switcht zo naar het vacuümapparaat. Bewaar de gemarineerde ingrediënten in de koelkast en na een paar uur kunnen ze al in de pan of op de bbq. Nog een voordeel: je hoeft veel minder af te wassen! Vis en vlees nemen de smaken van de marinade veel sneller op, omdat ze vacuüm verpakt zijn. Ook gladde saus en soep maak je eenvoudig met de ErgoMixx Fresh staafmixer die eerst al je favoriete ingrediënten snijdt en mengt – van verse groenten, fruit en kruiden tot hele pepers of zaden en noten. De meeste smaken worden door vacumeren nóg intenser, dus pas de hoeveelheid pit van knoflook en chilipeper wat aan.

sous vide bosch - delicious    sous vide bosch 3 - delicious

Meer informatie over het Fresh Vacuümsysteem vind je hier.

Recept: Hester de Goede. Fotografie & Styling: Twenty Ten

sous vide bosch - delicious