3 recepten met biologische producten die je in juni wil maken

In samenwerking met Lidl

In juni willen we naar buiten. Lekker genieten van het lekkere weer om te picknicken, lunchen, koken en dineren in de tuin. Dát is geluk voor ons. En als natuurliefhebbers die gek zijn op smaak eten we het liefste biologisch en uit het seizoen.

In juni zijn er zó veel producten in het seizoen waar je heerlijk mee kunt koken. Het voordeel van seizoensgroenten eten? Het is duurzamer, goedkoper en vaak veel lekkerder. Helemaal als je gaat voor biologisch.

Waar haal je goede biologische producten?

Natuurlijk zijn er tal van markten en winkels waar je biologische producten kunt kopen. Lidl is de goedkoopste supermarkt in bio groente en fruit. De winkel heeft een ruime selectie: ongeveer twintig procent van het aanbod is biologisch en waar kan biedt de supermarkt biologisch als standaard aan. Denk daarbij aan pastinaak, oranje pompoen en kruidenplantjes.

Mede doordat de omloop zo hoog is én Lidl al jarenlang werkt met dezelfde groep boeren en telers, zijn de producten verser dan vers. Doordat er geen tussenkomst is van andere partijen kan het zomaar zijn dat de tomaten die gisteren geoogst zijn door teler Van Dijck uit het Brabantse America vandaag nog op je bord ligt.

Tip: van 3 tot en met 9 juni krijg je bij Lidl 30 procent korting op bio groente en fruit. Activeer de coupon in de Lidl Plus app!

Drie bio-recepten om te maken:

Toast met ricotta, geroosterde tomaat en aardbei


Ratatouille ovenschotel met mozzarella


Gebakken kastanjechampignons en spinazie op een puree van aardappel en parmezaanse kaas

lidl teler