4x tips: zo maak je thuis een supersnelle ramen

Als we een trend uit Azië tot favoriet moeten bestempelen, dan is het wel ramen. Niets zo comforting als een kom krachtige bouillon met noedels en bomvol umami, of het nu regent of zomert.

Zelf ramen maken duurt over het algemeen lang, tenzij… Je onze supersnelle tips gebruikt in samenwerking met Saitaku. Dit zijn 4 tips om thuis supersnel ramen te maken.

4 tips: zo maak je thuis supersnel ramen

  1. Werk in batches
  2. Ga voor een goede basis
  3. Gebruik snelkook noedels
  4. Zet alles van tevoren klaar

1. Werk in batches

Een stevige bouillon is natuurlijk de basis van een goede kom ramen, maar de toppings in de vorm van vlees, kip en groenten zijn ook onmisbaar. Onze tip? Maak in een keer een grotere hoeveelheid en vries in porties in. Dat kan met zo’n beetje alles, van langzaam gegaard buikspek tot geblancheerde sugar snaps.

Maak eenpersoonsporties en laat ze kort ontdooien in de hete bouillon als je gaat eten. Een kind kan de was doen! Let wel: dit geldt niet voor ei, tempeh en tofu. Die maak je het liefst vers, maar kosten ook relatief weinig tijd om te bereiden.

sesam ramen met tempeh en gerookt ei

2. Ga voor een goede basis

We zeiden het al bij tip 1: de stevige bouillon is wat ramen zo lekker maakt en zorgt voor die karakteristieke smaak. Zelf trekken, zeven en clarifiëren duurt uren. Heb je hier geen tijd voor? Geen probleem! Je kunt gelukkig ook een goede kant-en klare basis kopen.

Saitaku, bekend van de sushiproducten in de supermarkt, komt nu met een nieuwe lijn producten voor ramen. In het assortiment vind je niet alleen een volledige ramen kit inclusief noedels, soepbasis en zeewier-sesamtopping, maar ook twee geconcentreerde soepbases. Een met de smaak Miso Sesame en een in Miso Chicken.

Het enige wat je hoeft te doen is de basis klaar te maken met heet water en aanvullen met je favoriete toppings. Ook fijn: de Miso Sesame soepbasis is vegan, zonder in te leveren op de kracht van de smaak.

3. Gebruik snelkook noedels

Ook hiermee kun je weer flink tijd besparen, want waar veel noedels er al snel 10-15 minuten over doen om te garen heb je voor snelkook exemplaren slechts een minuut of twee nodig. 

Bonustip: probeer eens noedels verrijkt met ei. Die hebben extra veel smaak en een lekkere bite.

4. Zet alles van tevoren klaar

De laatste tip is misschien als het intrappen van een open deur, maar het blijft een echte tijdwinner. Een voorbereid mens telt voor twee, dus zorg eerst dat je alles klaar hebt leggen en ga dan pas aan de slag.

Dit geldt voor de ingrediënten zoals de soepbasis, noedels en toppings, maar ook het servies en heet water in de pan of waterkoker. Nog slimmer: zet de waterkoker aan terwijl je de rest klaarzet. Ready, set… GO!

Meer ramen? Check ons lijstje met 5 lekkere ramen recepten.

Dit artikel is in samenwerking met Saitaku

ramen met japanse omelet & chili-crispolie
FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: JESSICA LEK | SERVIES: KERAMIEK KANTOOR