De zon schijnt, dus hebben we direct zin in ijs! Ontdek de wereld van ijs met deze basiscursus. Leer van de meester zelf, Hidde de Brabander, over de essentiële ingrediënten die je nodig hebt om zelf ijs te maken. Lees hier meer over deze cursus!
uien karamelliseren in 5 minuten is een leugen – maar zo pak je het sneller aan
Een redacteur van een Amerikaanse website vroeg zich af waarom receptschrijvers vaak liegen over hoe lang het duurt om uien te karamelliseren.
waarom het lekker is om citroenen op de bbq te blakeren
Leg wat citroenen op de bbq en je weet niet wat je proeft! Want als de kolen toch al gloeien, kun je de warmte maar beter optimaal benutten.
dit is het favoriete condiment van Alison Roman
Chinezen lepelen het over zo’n beetje elke noedelsliert en ook Nederland wordt langzamerhand fan van chili crisp.
uien karamelliseren in 5 minuten is een leugen – maar zo pak je het sneller aan
Een redacteur van een Amerikaanse website vroeg zich af waarom receptschrijvers vaak liegen over hoe lang het duurt om uien te karamelliseren.
waarom het lekker is om citroenen op de bbq te blakeren
Leg wat citroenen op de bbq en je weet niet wat je proeft! Want als de kolen toch al gloeien, kun je de warmte maar beter optimaal benutten.
uien karamelliseren in 5 minuten is een leugen – maar zo pak je het sneller aan
Een redacteur van een Amerikaanse website vroeg zich af waarom receptschrijvers vaak liegen over hoe lang het duurt om uien te karamelliseren.
waarom het lekker is om citroenen op de bbq te blakeren
Leg wat citroenen op de bbq en je weet niet wat je proeft! Want als de kolen toch al gloeien, kun je de warmte maar beter optimaal benutten.
dit is het favoriete condiment van Alison Roman
Chinezen lepelen het over zo’n beetje elke noedelsliert en ook Nederland wordt langzamerhand fan van chili crisp.
de wereld rond!
De wereld is een dorp geworden, en dat voel je in de keuken. Ga mee op culinaire wereldreis in deze uitgave van delicious.magazine en trek langs diverse landen in eigen keuken. We reizen naar Korea en Maleisië voor kleurrijke smaken, naar de Verenigde Staten met Janneke Philippi voor heerlijk comfortfood, en naar Scandinavië voor traditionele cake, taart en koekjes. En ondertussen doen we nog veel meer landen én keukens aan.
Recepten collecties
12x snijbiet recept: want, nú in het seizoen
Heb je het over groenten, dan gaat het al snel over broccoli, courgette, paprika… Maar er zijn ook pareltjes die schitteren zonder veel aandacht te krijgen. Snijbiet, met zijn kleurige en knapperige bladeren, is zo’n groente die vaak over het hoofd wordt gezien.
9x burrata salade omdat we nog lang niet burrata-moe zijn
Burrata is ieders lievelings. Snappen we, want zo’n bol past gewoon overal bij! Vooral geserveerd op groenten. Hmm burrata salade!
6 Spaanse salade recepten, por favor
Spanje staat bekend om zijn fantastische ingrediënten. Hussel daar wat blaadjes sla doorheen en je weet niet wat je proeft!
16x zomerse soep – perfect voor een zonnige dag
Op van die warme, lome dagen verlangen we naar makkelijke, lichte maaltijden. Wat is er dan beter dan een kom heerlijke zomerse soep?
6 spitskool recepten die de groente in een ander licht zetten
Spitskool recepten! Bereid spitskool op de juiste manier en het lijkt net alsof je iets anders aan het koken bent. Zo vlezig en sappig!
5x witlofsalade
Je kan natuurlijk voor de Hollandse klassieker gaan met appel en rozijnen, alleen waarom zou je niet eens een nieuwe witlofsalade proberen?
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief
Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Laat je e-mailadres achter en krijg net als 80.000 andere kookliefhebbers 2x per week inspiratie in je inbox. Verwacht heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én onze speciale aanbiedingen.
dit is hét ingredient van 2023: Ube
Van jam tot paarse cheesecake-donuts en van puree tot melkbrood: ube is hét ingrediënt van 2023. Dit moet je weten over de knol.
dit is het favoriete condiment van Alison Roman
Chinezen lepelen het over zo’n beetje elke noedelsliert en ook Nederland wordt langzamerhand fan van chili crisp.
zin in de zomer? Dan wil je delicious. juni niet missen
‘Life is a picnic,’ zegt hoofdredacteur Karolien van Dinter in het nieuwe nummer van delicious. magazine. En daar heeft ze helemaal gelijk in. De maand juni staat delicious. in het teken van buiten eten.
hoe ongezond is drop voor je?
Nederlands, van jong tot oud, kauwen en sabbelen jaarlijks kilo’s drop weg. Alleen is dat wel zo’n goed idee?
deze recepten kregen de meeste likes op Instagram in mei
Zoet staat steevast bovenaan ons lijstje met recepten die de meeste likes kregen op Instagram. Deze maand ziet de lijst er heel anders uit.
de Somalische keuken ontdekken? Dan moet je écht naar dit restaurant in Rotterdam
Sommige eetculturen vind je overal, andere komen minder voor of zijn soms ronduit zeldzaam. Zoals dit adres voor de Somalische keuken.
hoe ongezond is gedroogd fruit?
We zijn gek op gedroogd fruit; door de yoghurt, als snack of in een lekkere stoofpot. Maar hoe gezond is het eigenlijk?
Low Food Symposium 2023 – walk the talk: hoe kun je écht duurzame stappen zetten?
Op 15 mei komt de culinaire voorhoede samen in het Rijksmuseum tijdens de vierde editie van het Low Food Symposium. Het thema?