bij deze Amsterdamse yakitori-zaak Japanse-stijl eet je álles van de kip: van hoofdslagader tot kniebot

Gek op de Japanse keuken? In het centrum van Amsterdam vind je een moderne Japanse stijl yakitori-bar Yuzu Dining Bar. Het bijzondere: de yakitori-gerechten bestaan uit gegrilde delen van kop tot staart. Elke onderdeel van de kip wordt gebruikt.

Mocht je minder bekend zijn met het gegeven ‘yakitori’: vrij vertaald betekend ‘yaki’ ‘grillen’ en ’tori’ ‘vogel’. Terwijl Yuzu Dining in Den Haag gespecialiseerd is in visgerechten, weten ze in Amsterdam alles over de kunst van yakitori.

En daarbij wordt elk onderdeel van het beestje gebruikt. Zo vinden we op de kaart ‘main artery’ ofwel: hoofdslagader en ‘soft knee bone’: zacht kniebot. Op deze manier willen de oprichters niet alleen interessante yakitori aanbieden, het zorgt ook voor een zero waste-principe.

yuzu dining bar

Niet echt fan van kip? Op het menu staan bijvoorbeeld ook gyoza’s, sashimi en diverse vegan en vegetarische opties. Ook serveren ze cocktails en sake’s tot diep in de nacht.

Omakase

Voor wie geen zin heeft om te kiezen, hanteert het restaurant geheel naar Japans voorbeeld ook de ‘omakase’-traditie. Hierbij laat je de chef gerechten voor je kiezen.

Yuzu Dining Bar
Kerkstraat 59, Amsterdam
yuzu-diningbar.nl

yuzu dining bar