Vol, romig en zilt…zo smaakt de van origine grijs-groen geschimmelde roquefort volgens kaaskoningin Betty Koster. Een schapenkaas die volledig uit elkaar hoort te vallen als je hem aansnijdt en smelt op je tong. In combinatie met een mooie flespompoen krijg je een op-en-top najaars pompoensoep. Want 1 ding is zeker: najaar is het zeker…
pompoensoep met roquefort
voorgerecht | 4 personen
1 flespompoen, geschild en ontdaan van pitten, in stukjes
1/2 stronk schoongemaakte bleekselderij in stukjes
2 liter kippen- of kalfsbouillon
2 middelgrote uien, fijngesnipperd
2 knoflookteentjes fijngesnipperd
2 eetlepels bloem
2 eetlepels boter
150 gram Roquefort
Fruit de ui en knoflook glazig in de boter. Voeg de bleekselderij en de pompoen toe en bak dit een paar minuten. Voeg de bloem toe en roer tot u geen wit meer ziet.
Voeg dan de warme bouillon toe en breng het aan al roerend aan de kook. Laat de soep een kwartier zachtjes koken en pureer hem dan met de staafmixer.
Zeef de soep als je geen vezels wilt en maak hem af met peper. Leg in de soepkom een eetlepel verkruimelde Roquefort, schenk de soep erop en serveer direct.
FOTOGRAFIE HAROLD PEREIRA STYLING CYN FERDINANDUS