risotto met bleekselderij en zeefruit

risotto met bleekselderij en zeefruit

 

Zo…de Olympische Spelen zijn voorbij. En voor sommigen van ons ook de vakantie. Was je in Italië en denk je met veel weemoed terug aan die ene lekkere risotto die je at op dat ene mooie terrasje? Wie weet helpt dit delicious.recept je bij het verwerken van de heimwee.


hoofdgerecht | voor 4 personen

2 tenen knoflook
4 el olijfolie
350 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
2 potten visfond (of 800 ml groenten- of visbouillon van 1 tablet)
8 stengels bleekselderij, groen bewaard, stelen in boogjes
650 g zeevruchtenmix
100 ml slagroom

Fruit de knoflook in de olie in 2 min. goudbruin. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Voeg de wijn toe en laat al roerend door de rijst opnemen. Voeg alle fond (of bouillon) toe als de wijn volledig is opgenomen. Roer de rijst om, breng opnieuw aan de kook en laat op laagste vuur onder af en toe roeren in ± 15 min. gaarkoken. Roer na 10 min. de bleekselderij door de rijst en laat meegaren.

Schep de laatste 5 min. de zeevruchtenmix luchtig door de risotto en laat kort meegaren. Schep de room door de risotto en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met het achtergehouden fijngesneden bleekselderijgroen.

Bereiden ± 35 min.

PRODUCTIE EN RECEPTUUR TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN-WILLEM VAN RIEL BEREIDING EKE MARIËN