Met z’n allen buiten aan een lange tafel voor het aperitief. De flessen wijn komen op tafel, een flinke glazen karaf met verfrissende San Pellegrino al miele e mentuccia en cantuccini salati. Het begin van een mooie avond…
aantal 25 |
hapje |
zomer |
italiaans |
Cantuccini salati zijn hartige amandel-Parmezaanse kaaskoekjes gebakken met verse rozemarijn. Deze biscotti worden dubbelgebakken en zijn drie maanden houdbaar in een glazen weckpot of een afgesloten koektrommel.
Ingrediënten
- 300 g tarwebloem
- ½ tl bakpoeder
- 200 g Parmezaanse kaas
- 25 g verse rozemarijn naaldjes fijngehakt
- 200 g gepelde amandelen waarvan 150 g fijngemalen en 50 g heel grof gehakt
- 3 scharreleieren
- 30 ml extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de bloem, 1 tl zout, het bakpoeder, de Parmezaanse kaas, rozemarijn en de fijngemalen amandelen door elkaar. Voeg de eieren, olijfolie en 25 ml koud water toe en kneed dit 10 min. lang. Voeg de grof gehakte amandelen toe als het deeg een korrelige massa is en kneed nogmaals alles flink door elkaar. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en zet deze afgedekt 1 uur in de koelkast.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met vochtige handen het deeg tot langwerpige stroken van ongeveer 7 x 20 cm en 2-3 cm hoog en leg ze op de bakplaat. Leg er een vel bakpapier bovenop. Bak de cantuccini salati 40 min. Laat ze 1 uur afkoelen.
- Snijd ze in plakjes van 1 cm dik, leg deze nogmaals op de bakplaat en bak de cantuccini nog 15-20 min. onafgedekt. Laat afkoelen en serveer de cantuccini.
Voedingswaarde
calorieën: 135kcal
eiwit: 7g
vet: 8g
koolhydraten: 9g
Receptuur en bereiding Complimenti, Haarlem Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
aantal 1 |
drankje |
zomer |
italiaans |
Instructies
- Roer 2 el honing met een vork door het sap van 2 limoenen tot de honing is opgelost. Voeg het mengsel toe aan 1 l bruisend mineraalwater. Voeg evt. nog wat extra limoensap naar smaak toe. Zet in de koelkast en serveer koud in glazen met vers muntblad en een schijfje limoen erin.
Voedingswaarde
Receptuur en bereiding Complimenti, Haarlem Fotografie Eric van Lokven Styling Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!