Deze taart kan ook zonder de kaneeldotjes worden gebakken. Spuit de dotjes dan later op de afgekoelde taart en brand ze goudbruin met een crème-brûléebrander. Lekker!
Maak ook kaneelfritters met mandarijn-karamelsaus
bosvruchtentaart met kaneeldotjes
nagerecht of gebak | 8 personen
½ portie eiwitschuim (zie beschrijving hieronder)
1 tl gemalen kaneel
1 rol koelvers bladerdeeg (± 270 g)
500 g frambozen, bramen, blauwe en/of rode bessen (vers of diepvries)
4 volle el geleisuiker
poedersuiker, om te bestrooien
ook nodig: bakvorm van ± 15×30 cm, ingevet
eiwitschuim basisrecept
voor 1 portie
4 eiwitten (M)
100 g kristalsuiker
100 g poedersuiker
2 volle tl maïzena
Klop met de mixer of in de keukenmachine in een schone kom de eiwitten met een snuf zout tot stevige pieken. Voeg de kristalsuiker al kloppende in kleine porties toe en klop het eiwit zo stijf dat je de kom kunt omkeren zonder dat er iets uitvalt! Meng de poedersuiker met de maïzena en spatel door het eiwit.
Verwarm de oven voor tot 200°C. Spatel in het basisrecept de kaneel samen met de poedersuiker en de maïzena door het eiwit. Snijd het deeg zo bij dat het aan alle kanten ± 2 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm ermee.
Meng het verse of bevroren fruit met de geleisuiker en verdeel over de vorm. Spuit met een spuitzak met glad mondstuk (1½ cm Ø) in een regelmatig patroon dotjes kaneelschuim op het fruit. Bak de taart 25-30 min. in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
Laat de taart op een rooster afkoelen tot lauwwarm of kamertemperatuur en bestuif dik met poedersuiker. Lekker met een bol vanilleroomijs.
Bereiden ± 25 min. / oven ± 30 min.
RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS
BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE DOSIA BREWER
Nog meer lekkere bakrecepten? Bestel delicious. hét bakboek nu in onze webshop!