visstoof met venkel en saffraan

visstoof met venkel en saffraan

Deze visstoof met venkel en saffraan is er een in de categorie: weinig moeite groots effect en smaak! Saffraan en venkel zijn een topcombinatie met vis. De zachte anijsachtige smaak van venkel kan je versterken door op het laatste moment een scheut anijslikeur (zoals pastis) aan de stoof toe te voegen. Ook lekker: laat een takje dragon meestoven.

Meer vis en venkel combinaties proberen? Maak dan deze witvis met krokant citroenkorstje en venkel-kappertjessalade.

visstoof met venkel en saffraan

hoofdgerecht | 4 personen

2 envelopjes saffraan
200 ml droge witte wijn
400 g venkel met groen
2 el olijfolie plus extra
2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
300 g troskerstomaatjes, in stukken
600 g schelvisfilet

Week de saffraan in de wijn. Snijd de groene topjes van de venkel. Snijd de venkel in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de venkel in reepjes. Verhit de olijfolie in een stoofpan. Bak de knoflook ±1 min. Schep de venkel erdoor en bak ± 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak nog ± 3 min.

Schenk de wijn met de saffraan in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en leg de vis tussen de groenten. Stoof de vis afgedekt in ± 10 min. net gaar. Hak intussen het venkelgroen grof.

Breng de visstoof met venkel op smaak met zout en peper en verdeel over 4 borden. Besprenkel met extra olijfolie en bestrooi met het venkelgroen.

Bereiden ± 20 min. / stoven ± 10 min.

 

BRON: STYLING & FOTOGRAFIE STUDIO PHILIPPI. UIT HET BOEK: LEKKER STOVEN VAN JANNEKE PHILIPPI