Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op één bakplaat of in één ovenschaal een complete maaltijd kunt bereiden? Zo maakten wij deze krokante linzensalade met paddenstoelen en halloumi.
Zin in meer paddenstoelen en linzen? Maak er deze pompoencurry mee.
krokante linzensalade met paddenstoelen en halloumi
hoofdgerecht | 4 personen | v
400 g linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
250 g halloumikaas, in dunne plakjes
4 portobello’s, steeltjes verwijderd olijfolie om te besprenkelen
sap van 1 citroen
200 g sperziebonen, afgehaald en geblancheerd
150 g gemengde slablaadjes
2 tl roze peperkorrels, licht gekneusd
spinaziepesto
25 g geraspte parmezaanse kaas
50 g jonge spinazieblaadjes
50 g walnoten, gehakt
2 tenen knoflook, geperst
100 ml extra vergine olijfolie
Verwarm de oven voor tot 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep de linzen in een hoop aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat en schik de plakjes halloumi en de paddenstoelenhoeden met bolle kant beneden aan de andere kant van het bakblik. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Bak 25 min. in de oven tot de paddenstoelen gaar zijn, de halloumi goudgeel kleurt en de linzen een beetje krokant zijn. Neem de bakplaat uit de oven.
Draai intussen alle ingrediënten voor de pesto in een kleine keukenmachine tot een glad mengsel.
Schenk voorzichtig de jus van de bakplaat in een kommetje. Voeg het citroensap toe en klop tot een dressing. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Schep de paddenstoelen, sperziebonen, slablaadjes, halloumi en linzen in een schaal. Sprenkel de dressing erover, schep de pesto erop en strooi de peperkorrels erover.
Bereiden ± 20 min. / oven ± 25 min.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE PETRINA TINSLAY STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER
Breng je salade op smaak met je favoriete delicious. dressing! Kies uit sinaasappel+rozemarijn, geroosterde knoflook of gember+wasabi.