kastanjes met toffee

kastanjes met toffee

Liefhebbers van kastanjes opgelet! Het kastanjeseizoen is in volle gang en delicious. deelt de lekkerste kanstanjerecepten met je. Dit keer: toffeekastanjes.

toffeekastanjes
diversen | ± 700 g

150 ml slagroom
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
400 g gepofte en gepelde kastanjes
200 g + 1 tl fijne kristalsuiker
2 tl grof zeezout
1 tl fijne kristalsuiker
¼ tl kaneel

Verwarm in een steelpan de slagroom, het kaneelstokje, en opengespleten vanillestokje plus het uitgeschraapte merg op laag vuur en laat 10 min. trekken. Neem de kaneel en het vanillestokje uit de slagroom en laat iets afkoelen.

Schep de kastanjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm intussen op halfhoog vuur 200 g fijne kristalsuiker in een kleine pan met dikke bodem, zodat de suiker smelt. Roer niet, maar schud de pan af en toe zachtjes heen en weer en laat de suiker karamelliseren tot reebruin. Voeg dan het slagroommengsel toe, pas op is heet en het borrelt hard. Verwarm opnieuw en laat zachtjes onder regelmatig roeren de hard geworden karamel weer oplossen. Meng intussen in een kom het grof zeezout, 1 tl fijne kristalsuiker en de kaneel.

Schenk de karamel over de kastanjes en bestrooi met het zoutmengsel. Laat afkoelen.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYLING AMBER KELLER FOODSTYLING KERRIE RAY BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN