Deze pizza van naanbrood krijgt een topping van pittige Indiase ingrediënten en romige Italiaanse mozzarella.
indiase pizza met kerriebloemkool en groene peper
hoofdgerecht | 4 personen v
2 tl kerriepoeder
1 tl gemalen kurkuma
2½ el olijfolie of mosterdzaadolie
1 kleine bloemkool, in roosjes
4 stuks naanbrood
4 flinke el gezeefde tomaten (passata)
2 bollen mozzarella à 250 g, uitgelekt, in plakjes
½ rode ui, in dunne ringen
1 groene chilipeper, in dunne ringetjes
muntblaadjes, ter garnering
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng in een kom het kerriepoeder, de kurkuma, 1 el olie en 1 tl zout. Schep de bloemkoolroosjes hierin om. Leg ze op de bakplaten en rooster ze 25 min. tot ze goudgeel kleuren en lichte schroeiplekjes krijgen.
Bestrijk elk stuk naanbrood met 1 el gezeefde tomaten en verdeel hierover de mozzarella, bloemkool, ui en peper. Sprenkel er nog 1½ el olie over. Bak de pizza’s in het midden van de oven in 15 min. of tot het brood knapperig is en de mozzarella smelt. Strooi er vlak voor het serveren muntblaadjes over.
Bereiden ± 20 min. / oven ± 40 min.
RECEPT JILL DUPLEIX FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING VIVIEN WALSH