Juni zat vol smakelijke nieuwtjes: onze culiredacteur Hester de Goede kreeg haar eigen rubriek, wat we vierden met een heerlijke Dutch Baby bij haar thuis — mét uitzicht! Ook maakten de eerste kersen hun opwachting en verwelkomen we niemand minder dan Ottolenghi als vaste gastredacteur, die vanaf nu elke maand zijn favoriete recept met ons deelt.
Maar waar jullie natuurlijk het meest benieuwd naar zijn: welke recepten waren deze maand het populairst op Instagram en kregen de meeste likes? Likes zeggen veel over hoe goed een post in de smaak valt, maar misschien is het aantal keer dat een post is opgeslagen nog wel een betere graadmeter.
Want sla je iets op, dan is de kans groot dat je het ook echt gaat maken, toch? Deze maand sprongen op dat vlak twee recepten eruit: de parelcouscous van Ottolenghi en het kersentoetje in een glaasje.
5. Amandel-abrikozentaart
Waan je op een Italiaans terras… Onder een parasolletje met een espresso en geurige abrikozentaart met romige amandelcrème.
naar recept4. Ottolenghi’s easy stoof met garnalen en parelcouscous
Kom direct in the Ottolenghi mood met deze parelcouscous met garnalen en venusschelpen. Op en top zomer!
naar recept3. Rabarbercake met beurre noisette
Zachte amandelcake met frisse rabarber en een sticky gekaramelliseerd dakje. Heb je al trek gekregen?
naar recept2. Pistache-panna cotta met basilicum-kersen
Yes, het zomerfruitseizoen vol kersen, rabarber, aardbeien en frambozen barst los! Pluk of koop het fruit en maak pistache-panna cotta met basilicum-kersen. Een verrukkelijke zoete toet.
naar recept1. Dutch baby van Hester de Goede
Hester geeft met jonge lentegroenten als asperges een snelle twist aan Hollandse klassiekers. Zo’n luchtige pannenkoek ziet er indrukwekkend uit, maar in feite doet de oven het werk.
naar receptBekijk ook: Arabische frittata van Sami Tamimi, Ijeh van courgette & prei




