rabarber-beurre-noisette-cake

rabarber-beurre-noisette-cake
RECEPTEN CARINA LA DELFA, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, STYLING DAVID MORGAN.

Vers uit de oven en zo uit het juni-nummer gerold: dit rabarberrecept is er één om warm van te worden. En er is meer, want dit nummer staat bomvol boterzachte baksels met de onweerstaanbare smaak van beurre noisette.

aantal 8 | cake | | |
Zachte amandelcake met frisse rabarber en een sticky gekaramelliseerd dakje. Heb je al trek gekregen?
Kooktijd25 minutes
oven1 hour 10 minutes
Totale tijd1 hour 35 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: cakevorm van 20×20 cm, ingevet, met bakpapier bekleed, laat het papier aan 2 kanten 4 cm overhangen

Ingrediënten

  • 180 g poedersuiker + 40 g extra
  • 150 g beurre noisette op kamertemperatuur + extra om mee in te vetten
  • 3 eieren L, losgeklopt
  • 200 g amandelmeel
  • 80 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl vanillepasta of -extract
  • gepocheerde rabarber
  • 110 g suiker
  • 600 g rabarber schoongemaakt, in 5 cm-stukken

Instructies

  • Breng voor de gepocheerde rabarber 500 ml water aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de suiker en een snufje zout toe en roer tot de suiker is opgelost. Pocheer de rabarber in 3 porties, laat 1-2 min. sudderen tot de stelen net zacht zijn maar niet uit elkaar vallen. Dunne stelen hebben minder dan 1 min. nodig, dikkere soms tot 3 min. Schep de rabarber met een schuimspaan op een met keukenpapier beklede bakplaat en laat uitlekken. Bewaar het pocheervocht en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de 180 g poedersuiker en de beurre noisette met de mixer in een grote kom licht en romig. Voeg de eieren toe en klop goed door. Voeg het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en mix tot een egaal beslag. Schep in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Leg de rabarber in 4 rijen in een zigzag-patroon over de cake. Bak in ± 1 uur en 10 min. goudbruin en gaar. Een prikker die je in het midden steekt moet er droog of met een paar vochtige kruimels uitkomen.
  • Breng het pocheervocht aan de kook en laat in 15-18 min. inkoken tot siroop. Bestrijk de warme cake met wat siroop en laat op een rooster in de vorm afkoelen.
  • Klop vlak voor het serveren de slagroom, 40 g poedersuiker en de vanille lobbig. Serveer de cake met de vanilleroom.

Voedingswaarde

calorieën: 696kcal
eiwit: 12g
vet: 47g
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
RECEPTEN CARINA LA DELFA, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, STYLING DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: de mooiste rabarbermotiefjes die we online zijn tegengekomen