5x carpaccio – als je een klassiek voorgerecht met een twist wil

Carpaccio per favore! En dan hebben we het natuurlijk niet over de felrode plakjes uit zo’n plastic supermarktverpakking! Zelfgemaakt is al-tijd lekkerder, dat bewijzen ook deze recepten.

Want waarom zou je voor kant-en-klaar kiezen als je in een ruim half uurtje gegrilde eendencarpaccio met stoofpeer en amandeldressing op tafel kunt zetten? Precies! Of wat dacht je van carpaccio van coquille. Ook niet verkeerd. Zeker niet voor de feestdagen.

Italiaanse roots

Heb je het over carpaccio, dan heb je het doorgaans over dungesneden rauwe runderlende. Maar, je werkt bij delicious. of niet. Het gerecht krijgt bij ons vaak een iets andere invulling. Van eend dus, of coquille. Of ook erg lekker: wintergroente of juist meloen.

Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht, maar voor de lunch kan natuurlijk ook met wat brood. Het gerecht is nog helemaal niet zo oud als je misschien denk. Pas in 1950 werd het in het Italiaanse Venetië bedacht.

5x carpaccio recept

gegrilde eendencarpaccio met stoofpeer & amandeldressing
Stoof de peertjes, maak de amandeldressing en bak het amandelschaafsel 3 dagen van tevoren. Bewaar afgedekt op een koele plek. Gril de eendenborstfilets ½ dag van tevoren, snijd in flinterdunne plakjes en bewaar gekoeld. Reken op nog ± 5 min. bereidingstijd voor het eten.
naar recept
carpaccio van eend met stoofpeertjes
carpaccio van coquille, gebruinde boter, calvadossiroop & peer
Coquillecarpaccio is een van de meest feestelijke en delicate voorgerechten. De coquille en peer gaan heel goed samen, en in combinatie met de gebruinde boter is het perfect in balans. Perfect om te serveren tijdens kerst.
Meer feestelijke kerstrecepten? Je vindt op deze pagina al onze kerstrecepten bij elkaar!
naar recept
Carpaccio van coquille met gebruiken boter, calvadossiroop & hazelnoot
vegetarische carpaccio van wintergroente
Ook flinterdunne reepjes savooiekool zijn lekker in deze carpaccio.
naar recept
vegetarische carpaccio van wintergroente
vijgencarpaccio met dragon en olijfolie
Deze vijgencarpaccio met de uitgesproken smaken van dragon, parmezaanse kaas en olijven past perfect bij een robuuste fruitige extra vergine olijfolie zoals de Carapelli Il Centenario.
Verrassend nagerecht: olijfolie-ijs met rozemarijn en zeezout.
naar recept
Carapelli_VijgenCarpaccio_delicious
meloencarpaccio met gorgonzola en rucola
Een bijzondere combinatie die geweldig uitpakt.De aromatische meloen is heerlijk met rucola en mild pittige blauwe kaas. En supersnel klaar. Een elegant en té lekker voorgerecht!
12x paksoi recept voor wie ook van knapperig houdt
naar recept
meloencarpaccio

Lees ook: 9x een Italiaanse voorgerecht om je diner goed mee te beginnen

Carpaccio van coquille met gebruiken boter, calvadossiroop & hazelnoot
Recept: Merijn Tol | Fotografie: Ernie Enkelaar | Styling: Esther de Munnik