bavetterollade met shiitake-pesto en knolselderij-mousseline

bavetterollade met shiitake-pesto en knolselderij-mousseline

Wél feestkoken, maar niet te veel gedoe? Dan moet je bij Janneke zijn! Deze bavetterollade met shiitake-pesto is er zo’n perfect voorbeeld van. Daar maak je namelijk heel veel indruk mee, maar op de avond zelf heb je geen stress meer in de keuken.

Lees ook: 12x de lekkerste hoofdgerechten met pesto

Bavetterollade met shiitake-pesto en knolselderij-mousseline

Voorkeur: glutenvrij

aantal 8 | hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | | glutenvrij

Zet een stoer stuk van het rund op tafel. Deze rollade kun je 1 tot 2 dagen eerder helemaal voorbereiden.

Kooktijd:45

oventijd30

Kookgerei

  • keukenmachine
  • keukentouw
  • braadslee
  • kernthermometer
  • vijzel

Ingrediënten

  • 250 g shiitake
  • 4 el olijfolie
  • 1 dik stuk bavette van ± 1 kilo, op kamertemperatuur
  • 2 el marsala (slijter)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • handvol basilicumblaadjes
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 selderijknollen
  • 2 tl korianderzaad
  • 250 g zure room

Instructies

  1. Snijd de shiitake in stukjes. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de shiitake 10 min., tot ze vocht verloren hebben.
  2. Dep intussen de bavette met keukenpapier droog. Snijd het vlees op de draad horizontaal open, maar niet helemaal door. Klap het vlees als een vlinder open.
  3. Blus de shiitake met de marsala en laat het vocht weer helemaal verdampen. Schep de shiitake in de keukenmachine. Voeg 1 el olijfolie, de knoflook, de pijnboompitten, de basilicum en de Parmezaanse kaas toe. Pureer tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrijk de opengeklapte bavette met de pesto. Rol het vlees op en bind vast met keukentouw. Bestrooi de rollade met zout en peper en leg in de braadslee. Besprenkel met 2 el olijfolie.
  5. Verwarm de oven voor tot 180°C. Bak de bavetterollade in de voorverwarmde oven in ± 30 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar, tot een kerntemperatuur van maximaal 55℃. De exacte oventijd is afhankelijk van de dikte van de rollade.
  6. Schil en snijd intussen de knolselderij in blokjes. Kook de selderij in 15 min. gaar in een laagje gezouten water. Stamp het korianderzaad fijn in de vijzel.
  7. Giet de knolselderij af en pureer met de staafmixer. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  8. Schep de knolselderijmousseline op een schaal en bestrooi met het korianderzaad. Maak naar wens af met een extra straaltje olijfolie extra vierge en serveer bij de bavetterollade.

Voedingswaarde

  • calorieën: 310 kcal
  • eiwit: 35 g
  • vet: 13 g
  • koolhydraten: 9 g

RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!