Het recept voor deze groene sobanoedels met sesam-tonijn komt uit het juli 2023-nummer van delicious.! Dit zomerse nummer zit bomvol recepten to take it easy. Van zonnige bordjes voor aan het strand tot zoet met aardbeien, bessen, kersen en frambozen. Lees er hier meer over!
Groene sobanoedels met sesam-tonijn
lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
japans |
lactosevrij
De licht nootachtige smaak van de sobanoedels wordt geaccentueerd door de knapperige sesamzaadjes bovenop de tonijn. Met dit recept haal je gegarandeerd de zomer in huis!Shiso: wat is het en wat kun je ermee maken?
Ingrediënten
- 3 el wit sesamzaad
- 1 el zwart sesamzaad
- ½ tl shichimi togarashi (Japanse specerijenmix)
- 1 tl grof gemalen zwarte peper
- 400 g tonijn van sashimi-kwaliteit, zonder vel
- 1 el olijfolie
- 320 g sobanoedels met groene thee cha soba, toko of gebruik normale sobanoedels
- 140 g edamamebonen, diepvries
- 2 bosuitjes, in dunne sliertjes
- sushigember shisoblaadjes, Thaise basilicum (toko) of korianderblaadjes, om mee te bestrooien
gember-sojadressing
- 100 ml sesamolie
- 4 cm gemberwortel 20 g, fijn geraspt
- 2 tl sojasaus
- 2 tl vissaus
- sap van 2 limoenen
Instructies
- Meng op een plat bord het witte en zwarte sesamzaad, de shichimi togarashi, de peper en 1⁄2 tl zout en spreid het mengsel uit. Wentel de tonijn hierin. Laat de vis afgedekt 10 min. rusten op kamertemperatuur.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de gember-sojadressing.
- Verhit een middelgrote koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de tonijn met de el olie. Schroei hem aan elke kant in 30 sec. dicht, zodat hij vanbinnen rauw blijft. Laat wat afkoelen en snijd de vis in dunne plakjes.
- Kook de noedels volgens de aan- wijzingen op het pak en kook de edamame de laatste min. mee. Giet alles af en spoel even af onder de koude kraan. Schep de noedels en de bonen in een grote kom.
- Schep het noedelmengsel om met de dressing. Schep het op een schaal en verdeel de tonijn, bosuitjes, sushi- gember en shisoblaadjes en basilicum of koriander erover.
Voedingswaarde
calorieën: 888kcal
eiwit: 48g
vet: 44g
koolhydraten: 68g
RECEPT: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: udonnoedels met miso-gehakt