De licht nootachtige smaak van de sobanoedels wordt geaccentueerd door de knapperige sesamzaadjes bovenop de tonijn. Met dit recept haal je gegarandeerd de zomer in huis!Shiso: wat is het en wat kun je ermee maken?
Kooktijd20 minutesminutes
rusten10 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
3elwit sesamzaad
1elzwart sesamzaad
½tlshichimi togarashi(Japanse specerijenmix)
1tlgrof gemalen zwarte peper
400gtonijn van sashimi-kwaliteit,zonder vel
1elolijfolie
320gsobanoedels met groene theecha soba, toko of gebruik normale sobanoedels
140gedamamebonen,diepvries
2bosuitjes,in dunne sliertjes
sushigembershisoblaadjes, Thaise basilicum (toko) of korianderblaadjes, om mee te bestrooien
gember-sojadressing
100mlsesamolie
4cmgemberwortel20 g, fijn geraspt
2tlsojasaus
2tlvissaus
sap van 2 limoenen
Instructies
Meng op een plat bord het witte en zwarte sesamzaad, de shichimi togarashi, de peper en 1⁄2 tl zout en spreid het mengsel uit. Wentel de tonijn hierin. Laat de vis afgedekt 10 min. rusten op kamertemperatuur.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de gember-sojadressing.
Verhit een middelgrote koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de tonijn met de el olie. Schroei hem aan elke kant in 30 sec. dicht, zodat hij vanbinnen rauw blijft. Laat wat afkoelen en snijd de vis in dunne plakjes.
Kook de noedels volgens de aan- wijzingen op het pak en kook de edamame de laatste min. mee. Giet alles af en spoel even af onder de koude kraan. Schep de noedels en de bonen in een grote kom.
Schep het noedelmengsel om met de dressing. Schep het op een schaal en verdeel de tonijn, bosuitjes, sushi- gember en shisoblaadjes en basilicum of koriander erover.
Voedingswaarde
calorieën: 888kcal
eiwit: 48g
vet: 44g
koolhydraten: 68g
auteur: delicious.
RECEPT: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | DAVID MORGAN.