lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
japans |
lactosevrij
hoofdgerecht |
|
japans |
lactosevrij
De Japanse keuken ken je vast van kunstig gemaakte sushi en superverfijnde gerechten. Maar thuis eten Japanners, net als wij, graag snel en simpel. We delen een van onze favoriete klassiekers: udonnoedels met gehakt.
Kook de udonnoedels beetgaar en bak de spiegeleieren kort, zodat de dooiers een beetje vloeibaar blijven, en roer de dooiers door het gehakt.
Ingrediënten
- 450 g udonnoedels
- 1 el chili-olie
- 3 ½ el zonnebloemolie
- 600 g varkensgehakt
- 4 bosuitjes, witte gedeelte fijngesneden en het groen in schuine ringetjes
- 2 tenen knoflook geperst
- 5 el 100 g donkere misopasta
- 5 el 65 g kimchi, kleingesneden + extra voor erbij
- 4 eieren
Instructies
-
Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 250 ml van het kookwater op. Doe de noedels terug in de pan en schep ze om met het opgevangen kookwater en de chili-olie. Houd afgedekt warm.
-
Verhit intussen 3 el van de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin het gehakt rul in ± 7 min. Voeg het witte deel van de bosuitjes en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de misopasta, 180 ml water en de kimchi toe. Schep om en laat in ± 4 min. inkoken tot een saus. Bak intussen de spiegeleieren in de rest van de olie in een paar minuten tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog vloeibaar is.
-
Schep de noedels in kommen. Schep vlak voor serveren het gehaktmengsel erover, leg op elke portie een spiegelei en bestrooi met de rest van de bosui.
Voedingswaarde
calorieën: 898kcal
eiwit: 51g
vet: 35g
koolhydraten: 94g
RECEPTEN, BEREIDING: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!