savoiardi – Italiaanse lange vingers

savoiardi – Italiaanse lange vingers
RECEPT: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: JUSTINE POOLE.

psst.. in het extra dikke Italië-nummer vind je – naast deze Italiaanse lange vingers – nog veel meer Italiaanse koekjes. Van amaretti tot ‘occhi’ – verrukkelijke koekjes die vernoemd zijn naar ogen – je bestelt ‘m hier.

savoiardi – Italiaanse lange vingers

aantal 50 | koek | | italiaans |
Wij maken tiramisu meestal met lange vingers maar de originele versie maak je met echte savoiardi Italiaanse koekjes. Savoiardi zijn minder knapperig en steviger dan de bij ons bekende lange vingers. Olijfolie geeft ze extra smaak. Zo maak je ze zelf.
tiramisu! Onze 10 lekkerste, feestelijkste recepten
Kooktijd25 minutes
oven30 minutes
Totale tijd55 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: spuitzak met rond 1 cm-spuitmondje

Ingrediënten

  • 3 eieren, gesplitst
  • 200 g fijne kristalsuiker + extra om
  • erover te strooien
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 175 ml volle melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 450 g bloem tipo ‘00’, gezeefd
  • 1 el bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Klop de eidooiers met de suiker met een mixer in ± 3 min. tot een bleek en licht mengsel. Meng met een houten pollepel de olijfolie, melk, vanille, bloem en het bakpoeder erdoor, zodat je een glad beslag krijgt.
  • Klop in een schone, droge kom de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken. Spatel het eiwit met een metalen lepel voorzichtig door het beslag.
  • Doe dit kleverige beslag over in de spuitzak. Spuit langwerpige koekjes van 8 cm op een van de bakplaten, met ± 5 cm tussenruimte en bestrooi ze licht met suiker.
  • Bak de eerste bakplaat met koekjes ± 15 min. tot ze heel lichtbruin zijn en een stevige onderkant hebben. Draai halverwege de bakplaat om voor een gelijkmatige kleur. Ze mogen aan de bovenkant nog iets zacht aanvoelen en kleine barstjes hebben.
  • Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op het rooster terwijl je nog meer koekjes bakt met de rest van het beslag. Serveer de savoiardi met koffie of gebruik ze in tiramisu of trifle.

Voedingswaarde

calorieën: 55kcal
eiwit: 1g
vet: 3g
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: JUSTINE POOLE.
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: anijskoekjes met olijfolie