Wij maken tiramisu meestal met lange vingers maar de originele versie maak je met echte savoiardi Italiaanse koekjes. Savoiardi zijn minder knapperig en steviger dan de bij ons bekende lange vingers. Olijfolie geeft ze extra smaak. Zo maak je ze zelf. tiramisu! Onze 10 lekkerste, feestelijkste recepten
Kooktijd25 minutesminutes
oven30 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: spuitzak met rond 1 cm-spuitmondje
Ingrediënten
3eieren,gesplitst
200gfijne kristalsuiker + extra om
erover te strooien
100mlextra vergine olijfolie
175mlvolle melk
1tlvanille-extract
450gbloem tipo ‘00’,gezeefd
1elbakpoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Klop de eidooiers met de suiker met een mixer in ± 3 min. tot een bleek en licht mengsel. Meng met een houten pollepel de olijfolie, melk, vanille, bloem en het bakpoeder erdoor, zodat je een glad beslag krijgt.
Klop in een schone, droge kom de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken. Spatel het eiwit met een metalen lepel voorzichtig door het beslag.
Doe dit kleverige beslag over in de spuitzak. Spuit langwerpige koekjes van 8 cm op een van de bakplaten, met ± 5 cm tussenruimte en bestrooi ze licht met suiker.
Bak de eerste bakplaat met koekjes ± 15 min. tot ze heel lichtbruin zijn en een stevige onderkant hebben. Draai halverwege de bakplaat om voor een gelijkmatige kleur. Ze mogen aan de bovenkant nog iets zacht aanvoelen en kleine barstjes hebben.
Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op het rooster terwijl je nog meer koekjes bakt met de rest van het beslag. Serveer de savoiardi met koffie of gebruik ze in tiramisu of trifle.
Voedingswaarde
calorieën: 55kcal
eiwit: 1g
vet: 3g
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: JUSTINE POOLE.