lasagne van ravioli met parmezaancrème

lasagne van ravioli met parmezaancrème
vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, voorjaar, weekend, winter |
fusion, italiaans |
vegetarisch
De makkelijkste lasagne ooit, mét een verrassende twist! Deze porties eenpersoons lasagne maak je niet met lasagnebladen, maar met gevulde pastakussentjes: ravioli.

Die hoef je niet voor te koken, het garen gebeurt in de oven. Ook nog eens perfect om lekker no-waste te koken, want tussen de laagjes pasta stop je alle gekookte of gegrilde groenten die je nog hebt liggen.

Extra speltip: maak wat meer porties en vries in: zo heb je altijd een homemade diepvriesmaaltijd binnen handbereik.

Ben je een echte lasagne-liefhebber? Say no more. 13x lasagne recepten: vegetarische lasagne, snel of juist uitgebreid!

Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ± 700 g gekruide passata (1 fles)
  • 200 g crème fraîche
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 500 g verse vegetarische ravioli (koelvak)
  • 2 rode paprika’s
  • 100 g slamelange

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ui en 1 teen knoflook fijn.
  • Verhit in een sauspan de olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook met 1 tl van 
de oregano 1 min. Schenk de tomatensaus erbij en verwarm in 4 min. zonder te koken.
  • Schep de crème fraîche in een schaal. Rasp de laatste teen knoflook en de kaas erboven. Voeg de rest van de oregano en peper naar smaak toe en meng goed.
  • Schep in 4 eenpersoons-ovenschaaltjes een beetje tomatensaus. Leg er een laag ravioli in en schep er weer wat tomatensaus op. Maak zo nog 1-2 lagen en eindig met een laag tomatensaus. Verdeel de parmezaancrème erover; zorg dat alle ravioli goed bedekt is.
  • Bak de ravioli-lasagne in de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Snijd intussen de paprika’s in reepjes en schep om met 2 el olijfolie.
  • Verhit de grillpan. Gril de paprika in 2 porties beetgaar in 4 min. Meng de gegrilde paprika met de slamelange en laatste 3 el olijfolie. Breng de salade op smaak met zout en peper. Serveer de ravioli-lasagne met de salade.

Voedingswaarde

calorieën: 784kcal
eiwit: 24g
vet: 44g
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!