Kijk je uit naar een weekend waarin je uitgebreid je gang kunt gaan in de keuken? Zet voor zondag deze panna cotta met appel op je menu! Succes verzekerd.
Meer heerlijke zoete recepten voor het weekend? Bestel ook onze zoet-special!
panna cotta recept
aantal 10 |
dessert, nagerecht, zoet |
feestelijk, herfst, weekend, winter |
italiaans |
Je kunt panna cotta ook in diepe borden schenken, dan hoef je ze niet te storten en leg je de appels en noten erop.
Kookgerei
- 10 vormpjes van 150 ml, ingevet met olie
- suikerthermometer
Ingrediënten
- 180 ml appelsap
- 270 g vloeibare honing
- 80 g gele rozijnen
- rasp en sap van 1 biocitroen
- ¼ tl kaneel
- 1 el bruine basterdsuiker
- 3 friszure handappels, in ringen van 4 mm
- 40 g geroosterde macadamianoten
- grof gehakt
- panna cotta
- 12 witte gelatineblaadjes
- 1½ l romige volle melk, bijv. Jerseymelk
- 110 g fijne kristalsuiker
- 10 g gedroogde kamillebloemetjes, biologische winkel of 3 zakjes kamillethee
Instructies
- Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in ruim koud water.
- Verwarm intussen de melk, kristalsuiker en kamille in de steelpan tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en neem van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat van het vuur af oplossen in de melk.
- Schenk de melk door een fijne zeef in een kom. Laat wat afkoelen en verdeel over de vormpjes. Laat afgedekt een nacht opstijven in de koelkast.
- Schenk het appelsap en de honing in de steelpan met dikke bodem en breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook in 10-12 min. in tot siroop. Voeg de rozijnen toe, neem van het vuur en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm in de steelpan de citroenrasp en het -sap met de kaneel en basterdsuiker. Leg de appelringen in de ovenschaal, strooi de noten erover en schenk het citroen-kaneelmengsel erover. Zet ± 40 min. in de oven tot de appels helemaal gaar zijn en bedruip ze tussentijds met wat sap. Laat afkoelen.
- Stort de panna cotta op bordjes als je ze in vormpjes hebt laten opstijven en serveer met de appelringen en noten. Sprenkel de rozijnen-honingsiroop erover.
Voedingswaarde
calorieën: 372kcal
eiwit: 9g
vet: 13g
koolhydraten: 54g
RECEPT: EMMA MCCASKILL | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!