glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
australisch, internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
australisch, internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Donna Hay laat je doordeweeks eenvoudig heerlijk koken en met kerst is dat niet anders.
‘Neem een smaak of ingrediënt waarvan je weet dat je gezin er dol op is en gebruik je fantasie! Verander gewoon de presentatie of maak het in een nét andere combinatie en je wordt beloond met flexibele gerechten die passen bij elke stemming en in elk seizoen.’ Verrukkelijk & voedzaam, daar draait alles om bij Donna!
‘Geschroeid tot gekaramelliseerd diep goudbruin: dit is absoluut mijn favoriete manier om kool te eten. Met blakeren breng je kool op een fonkelnieuw, verrukkelijk niveau. Verse bietjes en kruiden zorgen voor een uitgekiende smaakbalans.’
Ingrediënten
- 1 middelgrote witte kool, in 21⁄2 cm-plakken
- 2 el extra vergine olijfolie
- 300 g gekookte bietjes, gepeld en in dunne plakken
- 125 ml balsamico-azijn
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 tl grof zeezout
- 200 g stevige feta, in plakken
- 12 g dilletoppen
- 12 g bladpeterselieblaadjes
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kool op een grote, met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met olie, bestrooi met zout en peper en dek af met folie. Zet ± 20 min. in de oven. Haal de folie eraf en bak nog ± 25 min. of tot de kool geschroeid en gekaramelliseerd is.
-
Meng intussen de bietjes met de balsamico, suiker en het zout. Verdeel de bietjes, feta, dille en peterselie over de kool. Besprenkel met de bietjes-marinade en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 297kcal
eiwit: 16g
vet: 15g
koolhydraten: 18g
RECEPTEN & BEREIDING: DONNA HAY | FOTOGRAFIE: CON POULOS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!