radicchiosalade met pompoen & geroosterde-druivendressing

radicchiosalade met pompoen & geroosterde-druivendressing
glutenvrij / lactosevrij, veganistisch
aantal 6 | bijgerecht, brunch, brunchgerecht | familietijd, feestdagen, kerst | | glutenvrij, lactosevrij, vegan
Kies dit jaar een elegante kerstbrunch vol feestgerechten met een Midden-Oosters tintje. Deze radicchiosalade mag dan niet ontbreken!
Houd het easy, kook samen of laat iedereen een zelfgemaakt gerecht meenemen. Verdeel de recepten, dek de tafel in stijl en start met een feestdrankje.
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd25 minutes
Totale tijd40 minutes

Kookgerei

  • staafmixer

Ingrediënten

  • ½ butternutpompoen, geschild, zonder zaden in halfronde 2 cm-plakken
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 250 g pitloze druiven, verschillende kleuren
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 el granaatappelmelasse (ruim gesorteerde supermarkt of mediterrane supermarkt)
  • 2 tl citroensap
  • radicchio, blaadjes van 1 kropje
  • 100 g gerookte amandelen, grof gehakt
  • ½ bosje peterselie, blaadjes geplukt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Wrijf de pompoenparten in met 1 el olie, knoflook, peper en zout. Leg in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 100 g van de rode druiven over een andere met bakpapier beklede bakplaat en strooi het venkelzaad ernaast. Schuif beide bakplaten in de oven en bak ± 10 min, of tot de velletjes van de druiven openspringen en ze hier en daar iets blakeren. Neem de druiven uit de oven. Bak de pompoen in nog 10-15 min. gaar en zacht. Neem uit de oven en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pureer intussen met de staafmixer de geroosterde druiven met driekwart van het venkelzaad, de granaatappelmelasse, het citroensap, de rest van de olijfolie, peper en zout tot een dressing.
  • Snijd de rest van de druiven doormidden. Verdeel de radicchioblaadjes over een schaal, leg de pompoen erop en bestrooi met de amandelen, peterselie en de druiven. Bedruppel met de dressing en garneer met de rest van het venkelzaad.

Voedingswaarde

calorieën: 138kcal
eiwit: 5g
vet: 8g
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
Recepten Dosia Brewer,
Fotografie receptuur Erik van Lokven,
Styling Cyn ferdinandus,
Bereiding Yvonne Jimmink
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer kerstinspiratie? Bekijk onze verzamelpagina!