Op zoek naar een geweldige afsluiter van je kerstdiner? Wij geven je dertien van onze favoriete kersttoetjes: van meringue, tot crumble en klassieke griesmeelpudding met bramensaus.
Wil je echt indruk maken? Maak dan een van deze prachtige showstop taarten!
13x feestelijke kerstdesserts
Deze rol met zoete meringue, zelfgemaakte bramenjam en frisse room is om je vingers bij af te likken!Ook heel lekker: frambozenmeringues..
naar receptZacht-zoete peren onder bros gember-amandeldeeg: verleidelijk zoet met karamel waar niemand nee tegen zegt.Nog zo'n verleidelijk recept: karameleclairs met sesampraline.
naar receptPudding op basis van melk en griesmeel laat zich heel makkelijk storten. Je kunt hiervoor elke vorm gebruiken. Spoel ze altijd vooraf om met koud water, dan gaat het lossen heel eenvoudig.
naar receptAls je een feestelijk diner organiseert doet deze geitenkwarktaart met karamelrabarber en -vijgen het supergoed als showstopper. Een lust voor het oog én de maag! Vijgen, rabarber en karamel… Werkelijk waar een hemelse combinatie.
naar receptWarme fruitcompote van appels en bessen in zachte boterbrioche en bovenop crunchy crumble: wat wens je nog meer als dessert?
naar receptDit dessert is de kers op de taart, het moment waar iedereen naar uitkijkt! Heerlijke panna cotta van witte chocolade kokos en witte chocolade. Wat wil je nog meer?
naar receptDe bodem van deze taart krijgt een subtiele koffiesmaak door de gebruikte gemalen koffie. No waste dus!
naar receptProbeer deze heerlijke warme tarte tatin met gele rozijnen, appels & sinaasappellikeur. De echte klassieker, maar dan met een frisse hint van citrus. Hij smaakt net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet!
naar receptEen tarte tatin met appel is al lekker an sich, laat staan deze tarte tatin met kersen en kokos! Nog lekkerder: bij sommige supermarkten kun je zure kersen krijgen, deze geven extra contrast aan het gerecht. Heerlijk bij de zoete karamel en het zoete ijs.
naar receptRutger bakt een geweldige showstopper voor kerst: een waanzinnig lekkere taart met bros pecannotenschuim, tipsy whiskyperen, ahornkaramelsaus en flinterdunne perenchips. De combinatie van smaken en texturen maken deze schuimtaart onwijs lekker. Beloofd: voor deze prachtige taart krijg je een staande ovatie! Nog zo'n prachtige showstopper: kokos-limoentaart met ananasvulling.
naar receptWitte chocolade is zoet en romig, en daardoor in combinatie met iets fris ideaal. Deze witte-choco-custardtaart heeft het allemaal, inclusief een vleugje nootmuskaat voor nog meer smaak.
naar receptAls je een waardige afsluiter van een diner zoekt, ga je voor deze vanillepuddinkjes met warme vijgen en chocolade. Succes gegarandeerd. Ook lekker: griesmeelpudding met bramensaus.
naar receptDol op chocolade? Dan kun je je hart ophalen bij onze driedubbel chocoladekoekjes! Serveer ze met een flinke dot fris frambozenijs!
naar recept












