lamsbiefstuk met tomaten-rozemarijnkorstje

lamsbiefstuk met tomaten-rozemarijnkorstje
lamsbiefstuk met tomaten-rozemarijnkorstje - delicious

LamsbiefstukHaal het voorjaar in huis met lekkere, frisse gerechten. Er zijn nu nog niet veel verse groenten (op wat lekkere raapstelen na dan), dus zijn diepvriesgroenten ideaal. Voor onderstaand gerecht heb je lamsbiefstuk nodig. Je kunt ook voor gewone biefstuk kiezen, lamsbiefstuk is namelijk niet in elke supermarkt even goed verkrijgbaar. Maar ga je voor pure perfectie? Kies dan een lamsbiefstuk.

lamsbiefstuk met tomaten-rozemarijnkorstje

hoofdgerecht | 4 personen

1 bos bospeen
3 tenen knoflook
5 el olijfolie
4 zongedroogde tomaten (op olie), in stukjes
2 tl rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
olie, om te frituren
4 lamsbiefstukken, op kamertemperatuur
3 el geraspte Parmezaanse kaas
700 g (koel)verse friet

Verwarm de oven voor tot 200°C. Snijd het loof van de peentjes af, maar laat nog 2 cm zitten. Schraap of schil ze en halveer dikke penen in de lengte. Snijd 2 knoflooktenen in dunne plakjes. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat de bospeen om met de plakjes knoflook en 3 el olijfolie. Bestrooi met 2 tl grof zeezout. Rooster de bospeen in de voorverwarmde oven in 25-30 min. knapperig gaar.

Pureer de gedroogde tomaten, rozemarijn en 3e knoflookteen met de staafmixer. Voeg peper naar smaak toe.

Verhit de olie om te frituren tot 180°C. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak het vlees in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.

Neem de bospeen uit de oven en leg ze op een schaal; ze mogen afkoelen tot kamertemperatuur. Verwarm de ovengrill voor. Leg de biefstukken op een bakplaat. Bestrijk het vlees met de tomatenpasta en strooi er de kaas over. Gratineer ze kort onder de hete ovengrill.

Bak de friet in 3 porties in de hete olie goudgeel en krokant. Serveer de biefstukken met de geroosterde peentjes en de friet bestrooid met zeezout.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 30 min.

rozemarijnfriet
Stamp wat verse rozemarijnnaaldjes met een paar eetlepels zeezout en bestrooi de frites met het rozemarijnzout.

RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK STYLING JET KRINGS BEREIDING BART STUART

*Dit recept verscheen eerder in delicious.