nr.1 foodmagazine

kippensoep met spinazie, parmezaan en noedels

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soep. We geven je daarom deze krachtige, opbeurende en extra gezonde soep!

Probeer ook eens deze kippensoep met parmezaanse kaas

kippensoep met spinazie, parmezaan en noedels

hoofdgerecht (4-6 personen)

2 wortels, kleingesneden
2 uien, kleingesneden
2 preien (alleen het wit), in ringen
2 el olijfolie
1 hele kip van ± 1½ kg
2 stengels bleekselderij, kleingesneden
4 laurierblaadjes
stuk korst van parmezaanse kaas + geraspte parmezaan voor erbij
rasp en sap van 1 (bio)citroen, + extra rasp voor erbij
400 g spinazie
200-250 g eiernoedels, beetgaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking

Verwarm de oven voor op 200°C.

Spreid de wortels, uien en preien uit over de bodem van een braadslee en sprenkel de olie erover. Rooster ze 20-30 min. in de oven tot ze licht kleuren. Schep ze in een grote soeppan. Evt. kun je deze groenten ook in de pan, waarin je de soep maakt licht aanbakken, voordat de kip en het vocht erbij gaan.

Leg de kip in de pan, voeg de bleekselderij, laurierblaadjes en 3 l water toe en breng aan de kook op hoog vuur. Draai het vuur laag en laat de soep ± 50 min. trekken tot de kip gaar is.

Neem de kip uit de pan, laat iets afkoelen en haal het vlees van de botten. Bewaar de botten. Scheur grote stukken kip kleiner.

Zeef de bouillon (de groenten en laurier heb je niet meer nodig), schenk de bouillon terug in de pan en voeg de botten en de kaaskorst toe.

Laat de bouillon nog ± 50 min. trekken en inkoken. Zeef de bouillon opnieuw (botten en kaaskorst heb je niet meer nodig).

Voeg het citroenrasp en -sap, de spinazie, stukjes kip en wat zout en peper toe. Schep de noedels door de soep en verdeel over kommen. Strooi er nog wat citroenrasp en geraspte parmezaan

Bereiden ± 35 min. / oven ± 30 min. / bouillon trekken ± 1 uur en 40 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS VOEDINGSDESKUNDIGE KATINKA HUISKAMP BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

kippensoep delicious.