taart met bosbessen en lemon curd

taart met bosbessen en lemon curd

Een van onze favoriete recepten uit ons boek Feel Good Food, is deze taart met bosbessen en lemon curd. Maak extra veel van de curd, dan kun je er ondertussen nog van snoepen. 

Zin in zoet, maar weinig tijd? Maak deze snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop!

taart met bosbessen en lemon curd

gebak | 4-6 personen

grof speltbladerdeeg (gemaakt met 125 g speltmeel en 125 g boter) of
165 g diepvriesbladerdeeg, ontdooid
250 g bosbessen (of blauwe bessen)
honing en koriandercress (naar keuze), voor erbij

lemon curd
6 eieren
fijne rasp en sap van 2 (bio)citroenen
120 g honing
250 g kokosolie

De alle ingrediënten voor de lemon curd in een pan en klop 2-3 min. op laag vuur tot de curd bindt. Laat hem afkoelen en zet voor gebruik minsten 2 uur in de koelkast.

Verwarm de overn voor op 180 °C. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 15 x 30 cm, leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat en prik de bodem met een vork over het hele oppervlak in, zet er een tweede bakplaat op (zo voorkom je dat het deeg rijst). Bak de bodem in de oven in 15 min. goudbruin en krokant, en laat hem afkoelen.

Besmeer de afgekoelde bladerdeegbodem met de lemon curd en bestrooi met de bessen. Besprenkel het geheel met honing en bestrooi voor het serveren eventueel met koriandercress.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 15 min. / koelen ± 2 uur

Extra veel lemon curd gemaakt? Maak ook eens dit vlechtbrood met lemon curd & cranberry-vanilleboter!

RECEPTUUR EN BEREIDING VALLI LITTLE FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

Dit recept komt uit het delicious. boek Feel Good Food. Bestel het hier in onze webshop.