pesce alla parmigiana

“Dit gerecht is mijn variant op pollo alla parmigiana. Een supereasy visfavoriet voor een drukke doordeweekse avondspits wanneer iedereen rond de klok van 6 in en uit vliegt” – Janneke Philippi

pesce alla parmigiana

hoofdgerecht | 4 personen

2 blikken gepelde (bio)tomaten à 400 g
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 el olijfolie
evt. snuf suiker
600 g schelvisfilet*, in stukken
2 bollen mozzarella à 125 g of 1 grote van 200 g, in plakjes
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
500 g verse tagliolini, koelvak
1 bosje platte peterselie, grof gehakt

Verwarm de oven voor op 200ºC. Pureer de blikken tomaat met de staafmixer en schenk in een pan. Voeg de knoflook en de olijfolie toe en breng aan de kook. Kook de tomatensaus 5 min. zachtjes. Breng op smaak met zout en peper en als de saus iets te zuur is met een snufje suiker.

Schenk de tomatensaus in een wijde ovenschaal. Leg de schelvisfilet in de saus en bestrooi met zout en peper. Bedek de vis met de mozzarella en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Stoof de vis in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de tagliolini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de vis op 4 borden. Meng de tomatensaus met de pasta en verdeel over de borden. Bestrooi met de peterselie.

* Kijk voor een verantwoorde viskeuze op goedevis.nl Verantwoorde vis is tegenwoordig ook bij veel supermarkten te koop.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 30 min.

extra hartig
Voor een extra hartige smaak verdeel ik samen met de mozzarella soms wat ansjovisfilet en/of kappertjes over de vis

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPIBEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

pesce alla parmigiana