Prachtige auberginewaaiers met zoete tomatensaus en parmezaanroom. Dit is écht vegetarisch comfort food met feestelijke allure.
Ook lekker: aubergines met kikkererwten, walnoten en dadels!
auberginewaaiers met parmezaanroom
hoofdgerecht | 4 personen | v
2x 400 g tomatenpastasaus
2 aubergines
4 romatomaten
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
4 tl verse tijmblaadjes
60 ml extra vergine olijfolie
200 ml slagroom
50 g parmezaanse kaas, fijngeraspt
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de pastasaus samen met 200 ml water aan de kook.
Snijd intussen de aubergines in de lengte doormidden, laat de onderkant en steel zitten. Leg een auberginehelft, met de snijkant naar beneden, op het werkvlak. Snijd met een scherp mes 6 snedes van net onder de steel naar de onderkant. Druk met je hand de auberginehelft uit tot een waaier. Snijd zo ook de andere auberginehelften tot
waaiers.
Verdeel de pastasaus over 2 ovenschalen en leg er de auberginewaaiers op. Snijd elke tomaat in de lengte in 6 plakken. Stop in elke auberginesnede een plakje tomaat. Bestrooi met de knoflook en tijm. Besprenkel met de olie totdat de aubergines met een laagje bedekt zijn. Bak de aubergines 45 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn, wissel de ovenschalen halverwege de baktijd van plaats.
Doe de slagroom met de parmezaanse kaas in een pan en verwarm 5 min. of tot de kaas is gesmolten en het mengsel dikker wordt.
Verdeel de auberginewaaiers over de borden en schenk de parmezaanroom erover.
Bereiden ± 20 min. / oven ± 45 min.
RECEPTEN ALISON ADAMS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING JANE HAHN BEREIDING JOHN HENSELER ILLUSTRATIES KAT CHADWICK BEWERKING DOSIA BREWER