pasta bolognese met linzen

De klassieke bolognesesaus komt uit Bologna en bestaat uit rundergehakt, tomatenpuree, ui en bleekselderij. Volgens het traditionele recept van pasta bolognese uit 1982 eten de Italianen de bolognesesaus niet zoals wij die kennen met spaghetti, maar met tagliatelle.

Zin in meer pasta? Maak dan ook deze met boerenkool.

snelle bolognese
hoofdgerecht | 4 personen

3 el extra vergine olijfolie
500 g rundergehakt
100 g tomatenpuree
4 tenen knoflook, fijngesneden
4 el uienmarmelade of -chutney
3 el sojasaus
400 g linzen (blik) afgespoeld en uitgelekt
250 g lasagnevellen
500 g gemengde kerstomaatjes, gehalveerd
basilicumblaadjes en geraspte parmezaanse kaas voor erover

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in ± 3 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en laat nog ± 2 min. pruttelen. Voeg de uienmarmelade, sojasaus, linzen, 350 ml water en zout en peper naar smaak toe. Laat de saus ± 12 min. inkoken op middelhoog vuur.

Kook intussen de lasagnevellen in gezouten water in ± 8 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de helft van de lasagnevellen  over een schaal en schep de helft van de bolognesesaus en tomaatjes erover.

Verdeel achtereen volgens de rest van de lasagnevellen, saus en tomaten erover. Garneer de pasta bolognese met basilicum en parmezaanse kaas.

Bereiden ± 25 min.

De pasta in dit recept kun je natuurlijk ook zelf maken! Bekijk de video: 

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ALICIA TAYLOR STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING MINTA NICOLAÏ

 

pasta-bolognese-delicious