Lekker herfst, tijd voor peren! Gepocheerd in een warme rooibosthee bijvoorbeeld. Een net even anders toetje dat altijd hoge ogen gooit.
peren gepocheerd in verveine thee
nagerecht | 4 personen
220 g (fijne) kristalsuiker
2 zakjes verveine thee
4 handperen (bijv. Conference), geschild en klokhuis verwijderd
vanille-ijs, om te serveren
extra nodig: bakpapier
Breng de suiker, thee en 1½ l water in een pan aan de kook. Neem van het vuur en laat de thee 10 min. trekken.
Verwijder de theezakjes en zet de pan terug op het vuur. Breng aan de kook, voeg de peren toe en dek af met bakpapier. Kook de peren 15-20 min. of tot ze zacht zijn.
Neem de peren uit de pan. Kook het vocht 10 min. in tot een siroop. Serveer de peren met de siroop en vanille-ijs.
Bereiden ± 50 min.
delicious.thee past perfect bij deze gepocheerde peren!
RECEPTEN LUKE DALE ROBERTS, VALLI LITTLE, WARREN MENDES,& JOCELYN MYERS ADAMS FOTOGRAFIE SIMON BARNES, BEN DEARNLEY & JEREMY SIMONS STYLING BERNI SMITHIES