zalm in rode curry
hoofdgerecht | 4 personen
1 wortel, in reepjes
100 g peulen, afgehaald, in reepjes
1 courgette, overlangs gehalveerd, in reepjes
60 ml rijstolie
3 bosuien, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
75 g Thaise rode currypasta
1 blik van 400 g cherrytomaatjes
2 el vissaus
1 el limoensap
375 ml kokosmelk
4 ontvelde zalmfilets van 180 g elk,
fijne graatjes verwijderd
gare zilvervliesrijst of quinoa, voor erbij
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de wortel-, peulen courgettereepjes in een kom. Voeg 1 eetlepel olie, zout en peper toe en schep alles goed door elkaar.
Verhit ook 1 eetlepel olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe er bosui en knoflook in en laat de ui in 1-2 min. glazig worden. Roer de currypasta door de groenten en blijf 1 min. roeren tot hij geurt. Voeg de cherrytomaten toe en laat alles 3-4 min. sudderen, roer er vissaus, limoensap en kokosmelk door.
Neem de pan van het vuur. Vet een braadslee in met de overgebleven eetlepel olie. Leg de zalm erin. Verdeel de groenten over de zalm en giet de saus eromheen. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem 20 min. in de oven tot de zalm net gaar is. Serveer de curry met zilvervliesrijst of quinoa.
bereiden ± 15 min. / oven ± 20 min.