Traditionele Engelse pickels in een nieuw jasje. De recept van Mister Kitchen vraagt om wat geduld, maar daarna heb je een heerlijk goedje, lekker bij alles. van Oude kaas tot gegrild vlees en van paté tot kip.
Pickels van uit en appel
Bijgerecht| 4 potten a 350 g
450 g ui, fijngesneden
2 el olijfolie
1 kaneelstokje
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
8 jeneverbessen, geplet
2 tl gemberpoeder
1 tl mosterdzaad, grof gemalen*
1 tl korianderzaad, grof gemalen
175 ml wittewijnazijn
175 ml balsamicoazijn
1 ½ el honing
2 zoetzure appels ( bijv. jonagold of goudrenet), geschild en in blokjes
Fruit de uit in een ruime pan met dikke bodem in de olijfolie gedurende 20 min. Laat ze mooi glazig en zacht worden maar niet bruin. Voeg alle specerijen toe en blus het af met witte wijnazijn en balsamico. Laat 5 min. inkoken onder voortdurend roeren en voeg dan de honing toe. Doe de appel erbij en laat nog 5 min. meegaren. Kook alles in tot de dikte van chutney krijgt. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Vul goed schoongemaakte jam- of weckpotten ermee en laat 2 nachten staan voordat je ze gebruikt. De pickle wordt door langer staan alleen maar smaakvoller en blijft zeker 1 jaar goed. lekker bij oude kaas, gegrild vlees, paté en kip.
*Mosterdzaad is te koop bij de meeste toko’s en natuurwinkels.
Bereiden ± 40 min. / wachten minimaal ± 2 nachten.
PRODUCTI MISTER KITCHEN FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN